ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 3 yıl önce boşaltılan ve yerine yenisi yapılan Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu'nda ikili eğitim yapılacağının açıklanmasına tepki gösteren veliler, okul önünde eylem yaptı.
Çanakkale'de depreme dayanıksız okulların yıkılıp yeniden inşa edilmesi projesi kapsamında Bayramiç İlçesi’nde de Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu 3 yıl önce yıkıldı. Okulda öğrenim gören 347 öğrenci, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Gazi İlkokulu’na nakledildi. Burada ikili eğitimle okullarına devam eden öğrenciler, 2011-2012 ve 2012-2013 eğitim öğretim yıllarını Milli Hakimiyet İlkokulu'nda geçirdi. Yeniden yapılan Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu bir süre önce tamamlandı. 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı için okulda ders zili çaldı. 3 yıl boyunca göçebe gibi eğitim gören Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu'nun öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğrenci ve velilerin tepki gösterdiği açıklama geldi. İlçedeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle ikinci dönem öncesi boşaltıldı. Bu okuldaki 339 öğrenci de yenilenen Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu'na nakledildi. Böylece yeni okulda ikili eğitim kararı alındığını çocuklarından öğrenen veliler, dün akşam okul bahçesine giderek eylem yaptı.
Okula gelen polis ekipleri, velileri sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır okula gelerek, velilerle görüşmek istedi. Velilerle görüştüğü sırada protestolar büyüyünce veli temsilcileriyle okulun müdür yardımcısı odasında toplantı yaptı. Yapılan görüşmeden sonuç alınamayınca veliler protestolarının devam edeceğini belirterek okuldan ayrıldı.
Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ali Ateş, çocuklarının 3 yıldır ikili eğitim nedeniyle saat 07.00'de okula başladıklarını belirterek, "Bizim çocuklarımız yeterince eziyet çekti. Şu anda Milli Zafer ve Menderes İlkokulları tekli eğitim yapıyor. Eğer ikili eğitime geçilecekse bu okullar tercih edilsin ve artık bizim çocuklarımız rahata kavuşsun" dedi.