ANKARA, () - IC İbrahim Çeçen Vakfı, her yıl olduğu gibi 2014-2015 öğretim yılı için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tüm bölümlerini, ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nden ise tıp, hukuk ve mühendislik bölümleri öğrencilerini karşılıksız burs başvuruları için bekliyor.
Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs veren IC Vakfı, 2014-2015 öğretim yılında yeni bursiyer kaydı olarak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerine kontenjan ayırdı. Ayrıca ODTÜ, Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinin tıp, hukuk ve mühendislik fakültelerinden bursiyer adaylarının da değerlendirileceği belirtildi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ndeki öğrencilerin, burs almak için hangi koşulları taşıması gerektiği, başvuru için gerekli belgeler ve başvuru tarihleri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü tarafından duyurulacağı belirtildi.
İlan edilen tarih aralığında, istenilen evrakların Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı birimine elden teslim edilmesi istendi. Başvuruda bulunan öğrencilerin üniversite tarafından değerlendirilerek, bursa hak kazananların listesinin yine üniversite tarafından belirleneceği öne sürüldü. Diğer üniversite öğrencileri başvurularının IC Vakfı'na yapılıp, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından değerlendirmeye tabi tutulacağı kaydedildi.
Bursiyerlere bu yıl ödenecek aylık karşılıksız burs miktarı ise 300 TL olarak belirlendi. İbrahim Çeçen Vakfı Burs Programı'nın amacının, başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs verip eğitim ve öğrenimlerini başarı ile tamamlamalarına, ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak olduğu belirtildi. 2004 yılında kurulan Vakfın bugüne kadar Türkiye genelinde 10 bine yakın gence, geçen yıl da 650 üniversite öğrencisine burs sağlağı belirtildi.