MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Müdürü Ali Aktaş ve yönetici arkadaşları, marangozların fazla fiyat istediği hasarlı 200 masayı, yarıyıl tatilinde kendileri çalışarak onardı.
Nusaybin Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Müdürü Ali Aktaş'ın, okulda bulunan ve yıpranan öğrenci sıralarını tamir ettirmek için başvurduğu marangozlar yüksek fiyat istedi. Bunun üzerine Aktaş, yarıyıl tatilinde tahrip olan öğrenci sıralarını dışarı çıkarıp, arkadaşları ve öğrencilerin de desteğiyle yüzeylerini zımparalayıp, macunlayarak kuruduktan sonra ahşak koruyucu vernikle boyadı.
Okul Müdürü Ali Aktaş, okuldaki 200 sıranın deforme olduğunu tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Yarıyıl tatili başlayınca yönetici arkadaşlarımızla birlikte ne yapılacağı konusunda toplantı yaptık. Çağırdığımız marangozlar, yüksek fiyat istedi. Okul yöneticilerimizle bir araya geldik. Masaları onarımda kullanacağımız malzemeleri hesapladık ve toplan 500 liralık bir masraf çıktı. Bizim de yarıyılda yapacak bir işimiz olmadı. Boş boş oturma yerine malzemeleri alıp masaları kendimiz onarmaya karar verdik. Masaları gruplar halinde dışarı çıkardık. Hasar gören masa yüzeylerini önce bir güzel zımparaladık ve toz fırçalarıyla temizledik. Temizlenen masalara macun çektik ve kurumaya bıraktık. Kuruyan macunlu masalara hafif bir zımpara daha yaptık ve üzerine de koruyucu vernikle boyadık. Okuldaki 200 masa yeni alınmaş kadar güzel oldu, pırıl pırıl oldu." Okul Müdürü Ali Aktaş, müdür yardımcıları Adnan Ünverdi, Selman Yavuz, Necat Nergiz'in bu tavrı, okul velileri tarafından takdir edildi. AA(GG)(FOTOĞRAFLI)