ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nin Turna Köyü İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Gülay Yalçınkaya, maaşından biriktirdiği 8 bin lira harcamayla öğrenciler için zenginleştirilmiş kütüphane kurdu.
Aslen Kayserili olan ve bu yıl başında öğretmen olarak ataması Siverek'in Turna Köyü'ne yapılan Gülay Yalçınkaya, sınıf öğretmeni olduğu Turna Köyü İlkokulu'nda eksikliği bulunan kütüphanenin kurulması için çalışma başlattı. Gülay öğretmen, okul idaresinin tahsis ettiği bir odayı 8 bin lira harcayarak, zenginleştirilmiş kütüphaneye dönüştürdü. İçinde bin kitap ve internet bağlantısı bulunan kütüphanenin açılışı için bugün tören düzenlendi. Köy okulunda düzenlenen törene Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı, öğretmenler ile öğrenci ve velileri katıldı. Açılışını yaptığı kütüphaneyi dolaşan ve 8 bin lira harcamayla örnek davranış sergileyen öğretmene teşekkür eden Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, "Öğretmenimiz kendi imkanları ile okulda bir kütüphane kurmuş. Maaşıyla büyük gayret sarf ederek kazandırdığı kütüphane için öğretmenimize teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrencilerinin ve törene katılanların takdir ettiği öğretmen Gülay Yalçınkaya ise, "Eksikliği gidermek için buraya kendi maaşımla biriktirdiğim 8 bin lirayı harcayarak kütüphane kazandırdık. Öğrencilerimize yararlı olmasını diliyorum" dedi.
Yapılan açılışın ardından Siverek Kaymakamı Hamza Erkal örnek davranış sergileyen öğretmen Yalçınkaya'ya teşekkür plaketi verdi.