İzmir'in Karabağlar İlçesi Duğrallar İlkokulu'nda veliler, İngilizce öğretmeni Reyhan Levent'in görme engeli nedeniyle öğrencilere iyi eğitim veremediğini, derste öğrencilerin dışarı çıktığını ve güvenlik zafiyeti olduğunu iddia ederek gizlice girdikleri sınıfta görüntü çekti.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, masada oturan Reyhan öğretmenin ayağa kalkan öğrencileri fark etmediği yer aldı. Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazıp, öğretmenin görevden alınmasını istedi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Reyhan Levent de görüntü çeken velinin tespitini isteyip hukuk mücadelesi başlattı.

RAPORU BEKLEMEDEN GÖREVDEN ALDILAR
Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Levent'in öğretmenlik yapıp yapamayacağı konusunda rapor almasına karar verdi. Ancak 17 yıllık öğretmene önceki gün Milli Eğitim'den idari hizmetlere alındığına dair e-posta gönderildi.
Gönderilen yazıda, "İl Milli Eğitim Maarif Müfettişleri tarafından yapılan inceleme ve soruşturma işlemi yapılmış ve Valilik makamınca idari işlerde görevlendirilmesi uygun görülmüştür" denilerek Reyhan Levent'in öğretmenlikten alındığı bildirildi. Reyhan öğretmenin bayramdan sonra Valilik tarafından belirlenen bir kurumun idari işlerinde görevlendirilmesi bekleniyor.

EŞİM ELİNDEN ÖĞRETMENLİĞİ ALINARAK CEZALANDIRILDI"
Eşinin geri hizmette görevlendirildiği yönünde kararı Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen e-posta ve telefonla öğrendiklerini belirten Reyhan öğretmenin eşi Kadir Levent, "Eşim umreden geldikten sonra kararı duyunca çok üzülecek. Öğrencilerini çok seviyordu. O görüntüyü çekenler ceza almadı, eşim elinden öğretmenliği alınarak cezalandırıldı" dedi.
Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan ise Reyhan öğretmenin göreve iadesi için hukuki mücadele başlatacaklarını açıklad
"KARAR DÖNÜLMEZ BİR YOL DEĞİL"
Engelli öğretmen hakkında soruşturmayı Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açmıştı.Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya şunları söyledi:
"Öğretmenimiz şu an izinli. İzni bittikten sonra kendisi ile görüşüp uygun bir yerde görevlendireceğiz. Biz engellilerin her zaman hakkını koruyoruz. Büro veya isterse engelliler okulunda uygun yerde görevlendirebiliriz.