Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da, bir proje kapsamında gittiği Portekiz'de öğrencileriyle hazırladıkları pankartlarla fotoğraf çektirip bunları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşarak Gezi Parkı eylemlerine destek verdiği gerekçesiyle meslekten men edilen resim öğretmeni Aysun İleriler, yargıya başvuracağını söyledi.
Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi resim öğretmeni 38 yaşındaki Aysun İleriler ve bilgisayar öğretmeni 44 yaşındaki Sebahat Polat, Leonardo Da Vinci meslek eğitimi programı kapsamında geçen yıl haziran ayında öğrencileriyle yurtdışına gitti. Aysun İleriler Portekiz, Sebahat Polat da Romanya'da öğrencileri ile İngilizce olarak hazırladıkları, 'Barış istiyoruz', 'Başbakan yine sınıfta kaldı' ve 'Türkiye kalbimiz sizinle' gibi pankartlar açıp bu pankartlarla çektirdikleri fotoğrafları Facebook sayfalarında paylaşarak Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.
Okul yönetiminin Facebook'ta görüp Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiği fotoğraflarla ilgili soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma sonunda İleriler ve Polat'a, 'Yurt dışında Türkiye'nin onurunu kırıcı davranışlarda bulunmak' ve 'Öğrencileri zorla eyleme katmak' suçlamalarıyla meslekten men cezası verildi.
MESLEKTEN MEN YAZISINI AĞLAYARAK TESLİM ALDI
Aysun İleriler, görev yaptığı okula gelen devlet memurluğundan çıkarılma yazısını gözyaşları içinde teslim aldı. Aysun İleriler'e, Eğitim-Sen üyesi meslektaşları da okul önünde toplanarak destek verdi. 15 yıllık öğretmen İleriler, yurtdışında öğrencileriyle Gezi Parkı eylemlerine destek verdiği gerekçesiyle meslekten men edildiğini söyledi. Gözyaşları içinde konuşan İleriler, şöyle dedi:
"Ülkemizin maalesef adalet ve sağduyusunu yitirdiği şu son dönemde bu yaşanılanları çok da yadırgamıyorum. Biz pankart açtık. O parkartlarda da ülkemizin ve halkımızın yanında olduğumuzu ifade eden şeyler var. Türkiye'ye dönme sürecinde okul müdürümüz bu fotoğrafların silinmesini istedi. Benim burada amacım insanlara 'yanınızdayız' mesajı vermekti. Müdür bey bu fotoğrafları bir gazeye servis edip farklı bir boyuttan yanlış bilgilerle vermiş. Bu gazete de soruşturma dosyama konularak bu şekilde meslekten men kararı verildi. Ülkenin imajını yurt dışında kötü bir şekilde temsil ettiğim için suçlanıyorum. Bundan sonra bir süreç başlıyor. Biz de hakkımızı arayacağız ve yargıya başvuracağız."
Eğitim-Sen üyeleri de 'Aysun öğretmen yalnız değildir' sloganları ile İleriler'e destek verdi. Eğitim-Sen üyeleri, basın açıklamasını okuduktan sonra dağıldı.
Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker de "Arkadaşlarımız gittikleri ülkelerde pankart açarak Gezi olaylarına destek vermişler. Bakanlık müfettişlerimizin yaptıkları incelemeler sonucunda meslekten men kararları verildi. Keşke böyle bir durum olmasaydı" dedi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)