TÜRKİYE'de az sayıdaki iletişim lisesinden biri olan Antalya Hüsniye Özdilek İletişim Lisesi, bu yıl ilk mezunlarını verecek. Gazetecilik ve Radyo-TV alanında iki bölümde eğitim verilen lisenin basın kuruluşlarında staja başlayan son sınıf öğrencileri, sektöre renk kattı.
Antalya'da 4 yıl önce eğitim- öğretime başlayan Hüsniye Özdilek Anadolu İletişim Meslek Lisesi, bu yıl ilk mezunlarını verecek. Gazetecilik ve Radyo Televizyon olmak üzere iki bölümden oluşan lisenin toplam 179 öğrencisi var. Lisenin son sınıf öğrencileri, bu yıl ilk kez Antalya'daki yerel veya ulusal gazete ve televizyonlarda staja başladı.
Radyo Televizyon bölümünden 24, Gazetecilik bölümünden 12 olmak üzere toplam 36 öğrenci, Antalya basın sektöründe 1 yıl sürecek staj dönemleri boyunca mesleği yakından öğrenme şansı yakaladı. Sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla önemli bir misyon üstlenen okulda, kamera, fotoğraf makinesi ve diğer mesleki teknolojiye ilişkin iyi imkanlar sunuluyor.
GAZETE, TELEVİZYON VE RADYO
Öğrencilerin aylık olarak planlanan 'Genç-İz' adlı ilk gazetelerinin de önümüzdeki günlerde çıkacağını açıklayan okul müdürü Mehmet Atik, gazetenin yanı sıra, internet üzerinden yayın yapacak bir radyo ve televizyon kanalı için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Televizyon için stüdyo kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten Atik, gerekli teknik altyapıya sahip olduklarını, stüdyonun kurulmasıyla birlikte internet üzerinden hem radyo hem de televizyon olarak öğrencilerin eğitimi amacıyla yayınların başlatılacağını söyledi. (FOTOĞRAFLI)