GAZİANTEP'te, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı yarıyıl karne dağıtım töreninde velilere de karne dağıtıldı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye'de ilk defa velilere de karne dağıtıldığını belirterek, "Çocukları ebeveynlerine karne verecek, böylelikle ailelerde eksiklerini görmüş olacaklar" dedi.
Karne dağıtım töreni merkez Şehitkamil ilçesi Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu'nda düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mürsel Köse ile kurum müdürleri ve veliler katıldı. Öğrencilerden oluşan grubun konseriyle başlayan karne dağıtım töreninde, halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin düzenlediği tekvando gösterisi sergilendi. Daha sonra sınıf birincilerine Vali Ata tarafından başarıları nedeniyle hediyeleri verildi.
Sınıflara gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ata, bu yıl ilk defa Gaziantep'te yapılan 'Veli Karnesi' uygulamasını anlattı. Velilere verilmek için hazırlanan karnelere notların öğrenciler tarafından yazıldığını söyleyen Vali Ata, "Anne ve babalar çocuklarının okuldaki başarılarını bizim verdiğimiz karnelere göre ölçüyorlar. Anne ve babalar da çocuklarına olan tutum ve davranışlarını, ilgisini, alakasını da çocukların kendi gözüyle değerlendirip, hiç değilse eksik ve noksanları varsa bu karne sayesinde onların dikkatini çekmek istiyoruz" diye konuştu.
Karnelerini alan öğrenciler daha sonra anne ve babalarının ellerini öperek onlar için hazırladıkları karneleri verdi. Heyecanlı olduklarını söyleyen veliler ise uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.