Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, hayırsever Kaplan ailesinin yaptırdığı 24 derslikli 'Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu' düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Şahintepe Mahallesinde bulanan okulun bahçesinde düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Emniyet Müdür Ali Gezer, İl Milli Eğitim Müdür Celalettin Ekinci, hayırsever aileyi temsilen Selahattin Kaplan ile öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan işadamı Selahattin Kaplan, eğitime ve yardımseverliğe önem verdiklerini söyledi. Aileleri için mutlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Selahattin Kaplan, "Sayın Valimizin önderliğinde 2 yıl önce başlayan 'Eğitme destek, bir tuğlada sen koy' kampanyası kapsamında protokol imzalayarak okul yaptırmak için söz verdik. 1 yıl içerisinde Şahinbey Belediyesinin bize tahsis ettiği arasa üzerine hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan okulumuzu yaptırarak eğitime açtık" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise Kaplan ailesine teşekkür ederek eğitimde başarıyı yakalamak için derslik sayısının arttırılmasına yönelik hayırseverlere yapılan çağrının çok çabuk geri dönüşler aldığını ifade etti. Kampanya kapsamında imzalanan protokol sayısının 78'e yükseldiğini dile getiren Ekinci, "Bu sayının artacağından eminiz. Eğitime yapılan hayrın, hayırların en güzeli olduğu belirtmek isterim. Eğitime destek için elini taşın altına koyan herkesle yapacağımız iş ve gönül birliğinin çok iyi sonuçlar vereceğini, geleceğimiz adına atılan bu adımların ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı yapacağından eminim" diye konuştu.
Vali Erdal Ata da eğitime desteklerinden dolayı Kaplan ailesine ve hayırseverlere teşekkür etti. Ülkenin en büyük zenginliği olan gençlerin günümüzün gelişen teknolojisine ve eğitim şartlarına uygun olarak eğitilmesi gerektiğinin altını ifade eden Vali Ata, şöyle konuştu:
"Bugün dünyada bir çok yerde süren kan ve gözyaşının temelinde, eğitimsizlik, demokrasi ve bilimde yetersizlik, refah ve kalkınma düzeyinin geri kalmasının yattığını hepimizin çok iyi değerlendirmesi gerekir. Şehrimiz son yıllarda sanayi ve ticaret gibi alanlarda gösterdiği başarılarla cazibe merkezi haline geldi ve çok fazla göç almaya başladı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 41-43 arasında değişiklik gösteriyor. Daha iyi eğitim için derslik sayısının artması gerektiğini belirterek kampanyalar düzenledik. Bunun dışında bütçemizdeki en büyük payı eğitme ayırdık. hayırseverin desteğiyle birçok yeni derslik yaptık, yapılmaya devam eden dersliklerimiz de var. Bu güzel okulumuzun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterilerinin bitmesiyle okulun açılışı yapıldı.

EB (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)