Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası arasında; gastronomi ve ön muhasebe elemanı yetiştirilmesine ilişkin eğitimler konusunda birlikte hareket edilmesi için protokol imzalandı.
Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Ticaret Odası Başkanı Eyyüp Bartık, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay katıldı.
Ticaret Odası Başkanı Eyyüp Bartık, Gaziantep'te insan kaynakları alanında ortaya çıkan eksikliği gidermek adına böyle bir protokol imzaladıklarını belirterek, "Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle her anlamda bütün hızıyla büyüyor. Fakat insan kaynakları konusunda maalesef geride kaldığımızı düşünüyoruz. Bu görev bizim sorumluluk alanımıza giriyor. Bu kapsamda ilk iş birliğimizi muhasebeciler ile yaptık. Şimdi bu işbirliğine üniversiteyi de dahil ederek ortak eğitimler ile kalifiye eleman yetiştireceğiz" dedi.
Rektör Yavuz Coşkun ise üniversite olarak, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapma konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Gastronomi alanında elaman yetiştirmenin Gaziantep'in tanıtımı anlamında yararlı olacağını söyleyen Rektör Coşkun, "Şehirdeki odalarla sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapmak için üniversitemiz bir kararlılık gösteriyor. Çünkü bölgeye, şehrimize, ülkemize bu anlamda kendi kapasitesi içerisinde ürettiği bilgiyi paylaşma anlayışına sahibiz. Bu anlamda da Ticaret Odamızla bugüne kadar çok güzel işbirlikleri yaptık. Bundan sonra da bu işbirlikleri devam edecek. Zaten Gaziantep'in mutfağı herkesin bilindiği üzere Türkiye'de meşhur, dünyada meşhur. Türkiye'de ilk olan gastronomi bölümü üniversitemizde açmıştık. Hem bu alanda, hem de muhasebe elemanı yetiştirme noktasında işbirliğimizin güzel sonuçlar ortaya çıkaracağı inancındayım" diye konuştu.
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay da oda olarak uzun yıllardır ticaret ve sanayi erbapları için ön muhasebe elemanı yetiştirmeye yönelik kurslar açtıklarını belirterek, "Bu tür kurslar bizde süreklilik arz ediyor. Üniversitemizle ve Ticaret Odamızla yıllardır bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliği devam ettirme adına böyle bir protokol imzaladığımız için mutluyuz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

EB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)