Ahmet Hamdi ÇİÇEK/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, hayırsever Ferhat Yapar, 8 derslikli anaokulu yaptırmak için Gaziantep Valisi Erdal Ata ile protokol imzaladı.
Belediyeden emekli Ferhat Yapar, Kızılhisar Mahallesi'nde 8 derslikli anaokulu yaptırmak için Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Valilik tarafından başlatılan 'Eğitime Destek' kampanyası kapsamında okul yaptıracak olan Yapar, Vali Ata ile protokol imzaladı. 'Ayşe- Ferhat Yapar Anaokulu' adı verilecek okul protokolüyle ilgili Vali Ata, "Ülkemizin ve ilimizin en büyük sorununun eğitim olduğunu defalarca belirttik, belirtmeye de devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin bu konudaki destekleriyle ilimiz eğitiminin eksiklerini giderecek ve gençlerimize iyi bir eğitim- öğretim sağlayabileceğiz. Devlet olarak, tüm imkanları seferber ettik ancak, öğrenci sayımızdaki aşırı artışın Türkiye ortalaması üzerinde olması ve derslik okul ihtiyacının çok fazla olması nedeniyle sadece Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen ödeneklerden ayırdığımız kaynaklarla bu sorunun altından kalkmak mümkün değil" dedi.
Yapar ise eğitime destek kampanyasına destek olmaktan büyük bir onur duyduğunu, Gaziantep'e böyle bir okul kazandırmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI