Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından mezun olan 5 bin 685 öğrenci düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.
Üniversite atletizm sahasında düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende yaptığı konuşmada öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak olduklarını belirten Rektör Coşkun, "Hocalarıma ve akademisyenlerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi yeni bir hayata yelken açmaları için gönderiyoruz. Doğruluktan ve dürüstlükten vazgeçmeyin, biz her zaman arkanızda olacağız" dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise Gaziantep Üniversitesi'nin çağdaşlaşma yolunda üzerine düşen vizyonu yerine getirdiğini ifade ederek, "Teknoloji ve bilimin ortak dil olarak tüm dünyayı kuşattığı çok uluslu şirketlerin öne çıktığı globalleşen bir dünyada eğitim ve bilimin gücü tartışılmazdır. Gelişen toplumların eğitim sorununu sıkça masaya yatırmaları bu anlamda aldıkları karar ve uygulamaların ülkelerin geleceğini tasarlamakla eşdeğer olduğu bilincini taşımaları da bu nedenledir" diye konuştu.
Konuşmalarının ardından başarılı öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. Öğrenciler ant içerek mezuniyet keplerini havaya fırlattı.
Kep atma törenin ardından ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Zara, konser düzenledi. Konser alanında sahneyle öğrenciler arasına güvenlik amaçlı konulan yaklaşık 2 metre yükseklikteki demir parmaklıkla, izleyicilere zor anlar yaşattı. Demir parmaklıklar arkasından sevdikleri şarkıcıyı görmek için büyük çaba gösteren öğrencilerin bazıları, parmaklıklar arasından çıkarttıkları cep telefonlarıyla video ve fotoğraf çekmeye çalıştılar.
Yaklaşık 2 süren süren konserin bitmesiyle tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI