ALMANYA’nın Freiburg Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 'Şehitlerimiz İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası'na toplam 2 bin 595 kitap bağışladı.
ÇOMÜ’nün bir süre önce başlattığı 'Şehitlerimiz İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası'na Almanya’dan da destek geldi. ÇOMÜ Kütüphane Şube Müdürü Nuray Kızılırmak Bayraktar, Freiburg üniversitesinin 2 bin 229’u Almanca, diğerleri ise İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve İspanyolca toplam 2 bin 595 kitap bağışında bulunduğunu açıkladı. Bayraktar, kitapların üniversitede çalışan akademik ve idari personel ile öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere kataloglama birimine gönderildikten sonra raflardaki yerini alacağını bildirdi.
Almanya’dan bağışlanan kitapları inceleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise ÇOMÜ Kütüphanesi’ne Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da kitap bağışı yapıldığına değinerek, şunları söyledi:
"Kütüphanemiz, Şehitlerimiz İçin 1 Milyon Kitap kampanyası ile oluştu. Çanakkale savaş alanındaki şehitlik de bu şekilde oluştu. Tüm Türk milletinin birer, ikişer lira vererek katkıda bulunmasıyla oluşmuştu. Buradaki kütüphanemizde de tüm Türkiye2nin emeği var. Sadece Türkiye’nin değil, Avustralya, Yeni Zelanda’dan gelen bağışlar var. Almanya’nın Freiburg Üniversitesi’nden gelen hepsi birbirinden değerli siyaset bilimi, hukuk, tarih gibi çok çeşitli alanlarda çok güzel kitaplar var. Almancanın dışında da İngilizce, Fransızca, Rusça, İtalyanca gibi farklı dillerdeki kitaplar bağışlandı. Çok nadide ve eski eserlerde bu bağışta karşımıza çıktı. Bu bağışlarla kütüphanemizdeki eksik bölümler tamamlandı. Yabancı dil kaynaklarımızda da çok ciddi bir artış oldu. 2015 yılı hedefi olarak Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesi olmayı hedefliyoruz. 5 sene içerisinde kütüphanemiz bu hızda devam ederse 1.5 milyon kitaba ulaşmak hayal değil."