FİNİKE İlçe Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 'Spor=Sağlık, Eğitim, Meslek ve Başarı' konulu panel düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu'ndaki panelde, Kumluca Adliyesi Hakimi Ahmet Güleç, Süper Lig Üst Klasman Hakemi Mustafa Kemal Abitoğlu, Antalyaspor Yardımcı Antrenörü ve kondisyoneri Ersin Aka, Finike Aile Hekimi Dr. Oğuz Akça spor ve eğitimin önemine dikkat çekti.
İlk sözü alan Ahmet Güleç, öğrencilere spora nasıl başladığını anlattı. Ortaokuldan itibaren hem okul hem de kulüp bazında spor yaptığını belirten Güleç, voleybol, basketbol, hentbol ve kayak sporu yaptığını, aynı zamanda eğitimini devam ettirdiğini söyledi. Tam bir spor aşığı olduğunu vurgulayan Güleç, sporu çok önemsediğini belirtti.
Mustafa Kemal Abitoğlu ise sporun bir yaşam biçimi olduğunu, hayatın her alanında olumlu etkileri olduğunu vurguladı. Sporla eğitimin birbirine çok bağlı olduğunu söyleyen Abitoğlu, her ikisinin de disiplin gerektirdiğini kaydetti.
Ersin Aka da küçük yaşlardan bu yana eğitimle birlikte spor hayatını devam ettirdiğini belirterek, "Özellikle sporu meslek olarak düşünenler varsa ve başarılı olmak istiyorlarsa eğitimlerini de devam ettirmek zorundalar. Ben gördüğüm eğitim sayesinde meslek edindiğim sporda başarılı oldum" dedi.
Oğuz Akça ise üniversite yıllarında aynı zamanda atletizm ve basketbol oynadığını ifade ederek, sağlıklı olmak için spor yapılması gerektiğini vurguladı. Sporun başarı konusunda çok yararlı olduğu inancını taşıdığını belirten Akça, sporun meslek hayatını olumsuz etkilemediğini kendi hayatından örnekler vererek anlattı.
Panelin ardından Kaymakam Mesut Yakuta tarafından panelistlere plaket verildi. (FOTOĞRAFLI)