FİNİKE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının 1'inci döneminin tamamlanması dolayısıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Mesut Yakuta, eşi Dr. Derya Yakuta, Garnizon Komutanı Binbaşı Erol Möngü, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Şube Müdürü Cavit Sevim, İl Genel meclisi Üyesi Durdali Uzunboy, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Okul Müdürü Veli Özdil, eğitim öğretim yılı hakkında bilgiler verdi. 'Karne' adlı skecin sahnelenmesinden sonra şiirler okuyan öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu. Dönem içinde çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerde başarılı olan öğrencilere ödül verildiği törenin ardından öğrencilere karne verildi.

Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, ilçede 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 41 okulda toplam 8 bin 570 öğrencinin karne sevinci yaşadığını kaydetti. Okullarda toplam 546 öğretmenin görev yaptığını anımsatan Güneş, ilk yarıyılın başarıyla tamamlandığını söyledi. Güneş, öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu. (FOTOĞRAFLI)