SAMSUN'da bulunan Yeşilyurt Demir-Çelik İlkokulu'nda 1 aydan bu yana derse giriş ve tesenüfese çıkış zili olarak Ankara misket havası olarak bilinen 'Fidayda' isimli türkünün melodisi çalıyor. Yeni zil sesini duyan öğrenciler oynayarak derse girip- çıkıyor.
İlkadım İlçesi'nde bulunan Yeşilyurt Demir-Çelik İlkolun'da geçen ay derse giriş- çıkış zil sesi olarak Ankara misket havası olarak bilinen 'Fidayda' isimli türkünün melodisi çalmaya başladı. Zil sesindeki değişiklik öğrenci hem de velileri memnun etti. Öğrenciler tenefüse oynayarak çıkmaya başladı. Okul yönetimicileri öğrencilerin okulu daha çok sevmeleri ve tenefüslerini eğelenceli geçirmeleri için bu uygulamaya başlattıklarını belirtti. Okulda daha önce Hababam Sınıfı filminin müziğinin zil sesi olarak çaldığı hatırlatıldı.
Okul Aile Birliğinin de desteğiyle bundan sonra 2 ayda bir zil sesinin değişebileceği hazırlanan listede Çiftetelli, Roman havası, Rumeli havası, Kasap havası türkülerine ait melodilerin de yer aldığı ifade edildi.
"ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONU ARTIRDI"
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğrencilerin eğlenerek tenefüse çıkmalarının öğrencilerin okulu daha çok sevmelerini sağladığını söyledi. Numanoğlu, çevreyi rahatsız etmeyecek yeni zil sesi uygulamasının öğrencilerin motivasyonunu arttığını dile getirdi. 
"KENDİ KÜLTÜRÜMÜZE ÖZGÜ MELODİ"
Öğrenci Velisi Ahmet Kalaycı, "Okulumuzda zil sesi çok farklı. Bazı veliler ilk duyduklarında şaşırdı ancak bir çok veli mutlu oldu. Kendi kümtürümüze özgü bir melodi çalması güzel bir uygulama. Benim 1'inci sınıfta okuyan oğlumda çok beğendi" dedi. 
"TENEFÜS NEŞELİ GEÇİYOR"
İlkokuldaki 4'üncü sınıf öğrencisi Sevdenur Gençtürk, misket havasının ilk çaldığı günlerde arkadaşlarıyla birlikte oynayarak tenefüse çıktıklarını belirterek "Bizim çok hoşumuza gitti. Bazı arkadaşlarımız hala oynayarak tenefüse çıkıyorlar. Eğlenceli oluyor. Tenefüs neşeli geçiyor" diye konuştu.