Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, ()- 'FABRİKA' gibi çalışan Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, öğretim yılı öncesi sipariş almaya devam ediyor.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 1945-46 öğretim yılından beri mesleki eğitim veren Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret edip, okul müdürü Bekir Hazer ve meslek öğretmenlerinden bilgi aldı, atölyeleri gezdi. Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bekir Hazer, okulda bulunan 5 ayrı atölyede alınan siparişlerin üretimi yapılırken, öğrencilerin de meslek edindiklerini söyledi. Hazer, "Öğrencilerimiz atölyelerde çalıştıkları süre içerisinde asgari ücret doğrultusunda Döner Sermaye Saymanlığımızdan ücret almakta, elde edilen kar ile atölyelerin makine ve benzeri malzeme ihtiyaçları karşılanmaktadır" dedi.
YILDA 2 BİN OKUL SIRASI
Okul atölyelerinde üretilen okul donanım malzemeleri ve mobilyaların hem kaliteli ve dayanıklı hem de piyasadan ucuz olduğunu kaydeden Hazer şöyle konuştu:
"Giresun ve Tokat'tan yarı mamul ahşap malzeme getirip, burada işliyoruz. Yıllık 2 bin civarında okul sırası siparişi alıp, teslim ediyoruz. Okul sıralarımız, piyasaya göre daha dayanıklı, 12 yıl kullanılabilmektedir. Ayrıca okullar için dayanıklı panel kapılar üretiuyoruz. Okulumuzun ihtiyacı olan kapıları yaptık. Yeni dönem için ise 76 panel kapı siparişi aldık."
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, mesleki eğitime büyük önem verildiğini belirterek, okuldan mezun olan öğrencilerin kendi işyerlerini kurabilme imkanına sahip olduklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI