ESKİŞEHİR Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak daha önce görev yaptığı İstanbul Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Arif Dede veda mesajında bazı kişilere sitem etti. Dede mesajında "Adalet, hak, hukuk ve eşitlik anlayışı çerçevesinde uygulamalarımızdan bu kavramların yanlısı görünüp, ancak bu kavramların uygulanmasından hoşnut olmayan çok az kişinin dışında her kesimin memnuniyeti bizleri mutlu etmiştir. Uygulamalarımızla ilgili olarak idare aleyhine her hangi bir yargı kararının bulunmaması da bunun kanıtıdır" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde veda mesajı yayınladı. Arif Dede, eski bakan Ömer Dinçer'in takdirleri ile 17 Aralık 2012 tarihinden itibaren Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladığını, şu anki Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın takdirleri ile, Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten görevlendirilmesi nedeniyle görevinin sona erdiğini belirtti. Dede şunları kaydetti:
"Göreve başladığım gün yayımladığım mesajımda; Görevimiz sırasında mesai mefhumu gözetmeden, insan unsurunu önemseyen adaletli, herkesi birleştiren sevgi ve saygıya dayalı bir yönetim anlayışı uygulayarak;  eğitim hizmetinden yararlananların, hizmeti sunanların, hizmetten etkilenenlerin görüş ve katkılarının başarımıza katkı sağlayacağı, bu nedenle görevi, unvanı, konumu ne olursa olsun eğitim konusunda katkı sunmak isteyen herkesin düşüncelerini, sahip olduğu iletişim imkânlarını kullanarak katkı sunmasını beklediğimi belirtmiştim. Görev yaptığımız süre içerisinde siz mesai arkadaşlarımla birlikte, bulunduğumuz makamlarımızın hizmet makamları olduğunu, ulaşılamaz yerler olmadığını, herkesin tereddütsüz gelebildiği, kendisini rahatlıkla ifade edebildiği ve devletimizin güler yüzünü gördüğü yerler olduğunu göstererek makamlarımızdan çok alanda olmanın gayreti içerisinde olduk. Adalet, Hak, hukuk ve eşitlik anlayışı çerçevesinde uygulamalarımızdan bu kavramların yanlısı görünüp, ancak bu kavramların uygulanmasından hoşnut olmayan çok az kişinin dışında her kesimin memnuniyeti bizleri mutlu etmiştir. Uygulamalarımızla ilgili olarak idare aleyhine her hangi bir yargı kararının bulunmaması da bunun kanıtıdır. Bilmeyerek ve çeşitli nedenlerle üzdüğümüz kişiler olmuşsa helalleşmek için bekliyorum. Tüm camiamıza ve Eskişehir halkımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Ayrılsak da dostluklarımızın her zaman devam edeceğini ve istekleri olduğunda iletişim adreslerime bildirildiğinde yardımcı olacağımın bilinmesini rica ediyorum." Arif Dede'nin Eskişehir'den önce görev yaptığı İstanbul Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandığı belirtilirken Dede'nin yayınladığı veda mesajında kentteki bazı sendika ve parti yöneticilerine sitemde bulunduğu öne sürüldü.