Birbirinden ünlü konuşmacıların katılacağı konferans 11 Mayıs Cumartesi günü Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Dünyada ses getiren işlere imza atan TEDx konferanslarını, "Benim bir rüyam var" temasıyla Türkiye'ye getiren İhlas Koleji, eğitim ile ilgili düşüncelerin dinleyicilerle paylaşılarak yenilikçi fikirlerin doğmasına öncülük edecek.

Her konuşmacı 12 dakikalık süreye sahip olurken eğitim hakkındaki hayallerini ve fikirlerini bu 12 dakikaya sığdırarak gençlerimizin eğitim hayatlarına etki edecek konuşmalarını yapacaklar.

Konuşmacılar Konferansta Röportajları Dergide

Konferans günü dağıtılacak olan "TEDxIhlasCollegeED" dergisinde konuşmacılarla yapılan röportajlar ve TEDX hakkında geniş bilgiler bulunuyor.

Konuşmacıların eğitim ile ilgili fikirlerine geniş şekilde yer veren dergide bazı satır başları dikkat çekiyor.

Salih Memecan: "Benim rüyam daha üretken ve sanatsal işler yapan çocuklar."

Ünlü karikatürist Salih Memecan çocukların çizme yeteneklerinin köreltilmemesine vurgu yaptığı röportajında kendi rüyasını şu kelimelerle açıklıyor. "Benim rüyam çocuklarımızın daha sanatsal ve üretken işler yaptığı, örneğin otomobil üretmeyip otomobil tasarladığımız, ünlü mimarlar, grafikerler, ressamlar yetiştirdiğimiz bir topluma sahip olmak."

Neslihan Demir: "Yetenek sınavında yeteneksiz çıktım."

Bayan voleybolunun önde gelen isimlerinden milli voleybolcu Neslihan Demir'de eğitim hayatıyla ilgili ilginç bir anısını paylaşıyor. "Spor akademisi için bir yetenek sınavına girmem gerekiyordu. Sınav için parkuru belli bir sürenin altında bitirmem gerekiyordu. Ama ben başaramadım. Sonuçta yetenek sınavından yeteneksiz çıktım."

Deniz Ülke Arıboğan: "Sosyal Medyaya Karşı Reaksiyonel Bir Tepkim Vardı."

Son günlerde gündemden düşmeyen Akil İnsanlar Grubunun Marmara Bölgesi Başkanlığını da yapan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ilk başlarda sosyal medyaya olan tavrının nasıl değiştiğini söyle anlatıyor. "Bir gün öğrencilerimden biri geldi ve bu reaksiyonel tutumumdan dolayı beni çok sert bir şekilde eleştirdi. Eleştiri belki sertti ama benim çok hoşuma gitti. Ben de fikrimi değiştirdim." diyen Arıboğan, şu anda Twitter'da aktif olduğunu ve yaklaşık 160 bin takipçisi olduğunu ifade ediyor.

Mevlüt Dinç: "Bilgisayar oyunu çocuğa ödül olarak sunulabilir."

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Mevlüt Dinç, tüm anne babaların sorunu olan bilgisayar oyunlarına değişik bir çözüm önerisi sunuyor. "Düşündüğümüzde, çocuğun bilgisayar oyunu oynamasına izin vermek bir ödüllendirme olmalı. Fakat ülkemizde, çocuk cezalandırılacağı zaman bilgisayar oyunu oynatmamak en büyük ceza olarak uygulanıyor."

Leyla Alaton: " Sivil toplum örgütlerinin gücüne inanıyorum."

Kendini sosyal girişimci olarak tanımlayan Alaton, neden siyasete girmediğini açıklık getiriyor. "Kadının ekonomik özgürlüğü için mücadelem çok büyük gruba hitap ediyor. Sivil toplum örgütlerinin özverisine inandığım için siyasi bir arenada olmak yerine sivil toplum örgütleri içinde yer alıyorum."