ürkiye, Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelede samimiyet testinden geçerken Başkanı Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Genel Merkezi’nin, FETÖ tutuklusu bir ilçe başkanı için Avukat görevlendirdiği, iki Genel Başkan Yardımcısının da avukatla beraber söz konusu bölgede Vali ve adliye dahil üst düzey yetkililerle temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. Ancak FETÖ tutuklusu Eğitim Bir Sen ilçe başkanı için yapılan itirazın mahkeme tarafından reddedildiği ve tutukluluğun devamına karar verildiği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün en yaygın örgütlenmeye sahip olduğu Ege bölgesinde, örgütle mücadelede yaşanan skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Aynı şekilde, Sivil Toplum Ögütlerinin FETÖ ile mücadelede sergilediği çelişkili tavırlar da toplum tarafından öfkeyle karşılanıyor. Son olarak Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı İrfan Deveci için Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Genel Merkezi’nin, iki Genel Başkan Yardımcısı ve bir avukatla Muğla’ya çıkartma yaptığı, heyetin, FETÖ tutuklusu sendikacının tutukluluğuna yapılan itirazın değerlendirilmesinden önce Muğla Valiliği ve Adliyeyi de ziyaret ettikleri, ancak mahkemenin ‘her şeye rağmen’ itirazı reddettiği ortaya çıktı.
ADLİYEYE “KARAR” ÖNCESİ SKANDAL ZİYARET!
AVAZTÜRK’ün edindiği bilgilere göre, Eğitim Ber Sen Genel Başkan Yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla ile Avukat İsmail Aydos hafta içi Muğla’ya gitti. Muğla’daki FETÖ tartışmalarının odağındaki isim olan Eğitim Bir Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak ile birlikte üst düzey temaslarda bulunan heyet, daha sonra Eğitim Bir Sen’in Seydikemer ilçesi FETÖ tutuklusu Başkanı İrfan Deveci’nin tutukluluğuna itirazın değerlendirilmesinden kısa süre önce Muğla Valiliğinde Vali Amir Çiçek’i ve Adliyeyi ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında FETÖ tutuklusu Deveci’nin dosyasının incelendiği de öne sürüldü. Ancak bütün bunlara karşın, mahkemenin tutukluluğa yapılan itirazı reddederek tutukluluğun devamına karar verdiği ortaya çıktı.

Binlerce Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenin tutuklu olduğu, içlerinde bir çok mağdur öğretmenin de yer aldığı bir dönemde Eğitim Bir Sen’in FETÖ tutukluları için seferber olması, eğitim camiasında şok etkisi yarattı.
Muğla eğitim camiası da sendikanın FETÖ ile ilişkisinin bu son eylemle somutlaştığını, Eğitim Bir Sen’e olan üyeliklerin mobbing ve sürgün korkusuyla devam ettiğini, aksi halde Muğla eğitim camiasının kahir ekseriyetinin, sendika yönetiminin FETÖ’ye yönelik tavrı nedeniyle bir dakika bile üye kalmak istemediğini belirttiler.
TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ İSİM ÖNDER UÇAK’TAN SOSYAL MEDYA MESAJI

Bu arad Memur Sen Genel Merkezi yetkilileri ile Avukat İsmail Aydos’un Muğla’la gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yanlrında hazır blunan Eğitim Bir Sen’in tartışmalı ismi Muğla İl Başkanı Önder Uçak da yer aldı. Uçak, heyetle birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’e yapılan ziyareti sosyal medya hesabından fotoğrafla birlikte paylaşırken, Muğla eğitim camiası, halen FETö tartışmalarının göbeğinde yer alan Önder Uçak’ın bu tavrının, “Genel Merkez her türlü benim yanımda” mesajı vermeye çalışmak şeklinde değerlendirildi.