KAYSERİ’de halı işi yapan 76 yaşındaki Ahmet Bekli, 20 derslikli imam hatip lisesi yaptırmak için Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Valilik Toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Ahmet Bekli katıldı. Ahmet Bekli tarafından doğum yeri Hisarcık Mahallesi’ne yaptırılacak 20 derslikli imam hatip lisesinin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor. Vali Düzgün, Kayseri’nin hayırseverlik konusunda örnek bir kent olduğunu söyledi. 20 derslikli okul yaptıracak hayırsever Ahmet Bekli’nin bugüne kadar başta eğitim kurumları olmak üzere pek çok hayır işi gerçekleştirdiğini belirten Vali Düzgün, “Ahmet bey, gençlerimizin vatanına milletine bağlı faydalı birer nesil yetişmesi için kazandıklarını eğitime vakfetmiş bir insan. Bu değerli katkısı için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yapılan okulda öğrencilerimiz yetiştikçe, onunda hayır defteri kapanmayacak, herkes gibi bu dünyayı terk etse bile inşallah hayırları onun adına yazılmaya devam edecek. Buradan yetişen her çocuk, onların çocukları, torunları olacak ve  kendisini hayırla, dua ile yad edecekler. Kendi nesline de güzel bir örnek olmuş olacak. Bu davranışı için ben kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ahmet Bekli ise bugüne kadar Kuran kursları ve fen lisesi yapımı gibi pek çok hayır işini yaptığını belirterek, Allah’ın rızasını gözeterek yaptığı ve yapacağı hayır işlerinin vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Ahmet Bekli ile İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, okulun yapımına ilişkin protokolü imzaladılar.

DÖ(OE/AK)(FOTOĞRAFLI)