ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’nde yapılan etütler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 400 öğrencisi bulunan 17 derslikli Gelibolu Anadolu Lisesi’nin yıkılmasına karar verildi.
İlçede 1986 yılında halkın yardımıyla inşasına başlanan ve devletin katkısıyla 8 yılda tamamlanarak eğitim-öğretime açılan Gelibolu Anadolu Lisesi’nin duvarları, kat araları ve taşıyıcı kolonlarında, bir süre önce çatlaklar görüldü. Çatlaklar, öğrenci ve velilerde tedirginliğe neden oldu. Okulun akıbeti geçen yıl yapılan deprem etütleri neticesinde belli oldu. Depreme dayanıksız olduğu anlaşılan okulun bir an önce boşaltılmasına karar verildi. Okuldaki 400 öğrenci, 2013-14 Eğitim-Öğretim yılına Gelibolu Lisesi’nde devam edecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, okulu, Ocak ayının ilk haftasında boşaltmaya başlayacaklarını söyledi. Mutlu, şöyle dedi:
"1999 Marmara depremi sonrası tüm kamu ve kuruluşlarının depreme dayanıklılık testlerinin yapılması ve güçlendirilmeleri istendi. Biz de ilçemizdeki okullarımızda bu uygulamayı başlatarak depreme dayanıklılık testlerini yaptırdık. Bunlardan biri de Anadolu Lisesi idi. Bu testte güçlendirme talimatı çıktı. Ancak yapılacak olan güçlendirme maliyeti yüzde 50’den fazla çıkınca yıkım kararı veriliyor ve yenisinin yapılması isteniyor. Okulumuzu herhangi bir tehlike oluşmadan kısa sürede boşaltacağız."