VAN, () - VAN'ın Muradiye İlçesi Ünseli Mahallesi'nde bulunan ve 2011 yılında meydana gelen depremde yıkılıp yeniden yapılan bölgenin köklü liselerinden Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, anadolu lisesi olarak hizmet vereceği açıklandı.
Muradiye İlçesi'nin Ünseli Mahallesi'nde 260 dönüm arazi üzerine 1948 yılında yapılan Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi, Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 ve 9 Kasım'daki 5,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük hasar gördü. Yıkılan okulun yerine yenisi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan okulun 24 derslik, 20 lojman ve 300 kişilik pansiyonu ile 2014- 2015 eğitim yılında Alpaslan Anadolu Lisesi olarak açılacağı bildirildi.
HÜSEYİN ÇELİK'İN DE OKULU
Okulun mezunları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, bir önceki dönem milletvekili Kerem Altun, Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile birçok siyasetçi, bilim adamı, sayısız öğretmen ve yazar bulunuyor. Van Gölü kıyısında 66 yıllık okulun anadolu lisesi olarak açılacak olması tepkilere neden oldu. İlçede anadolu lisesinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, ikinci bir anadolu lisesi yerine okulun Fen Lisesi'ne dönüştürülmesini istiyor.

FOTOĞRAFLI