DEMRE Eğitim ve Hizmet Vakfı (DEMVAK) genel kurulunda söz alan Kaymakam   Yusuf İzzet Karaman, ilçeye Meslek Yüksek Okulu yapımını hızlandıracaklarını söyledi.

Demre Kaymakamlığı Salonu'ndaki genel kurula, Demre Kaymakamı ve vakfın başkanı Yusuf İzzet Karaman başkanlık etti. Genel kurula Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sadık Bayraktaroğlu ve vakfın 22 üyesinden 21'i katıldı.

Yusuf İzzet Karaman, vakfın 2009 yılında kurulduğunu, ancak sonrasında çok fazla yol alamadığını belirtti. Kaymakam Karaman, "Vakfın kuruluş amacı, Demre İlçesi'ne bir meslek yüksek okulu kazandırmaktı. Burada yeni bir sürece girdik. Demre Belediyesi, kendine ait 29 dekar araziyi meslek yüksek okulu yapımı için tahsis etti. Bu arazinin yanında hazineye ait 32 dekar arazi de aynı amaçla tahsis edildi. Tahsislerin ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin de katıldığı törenle, ilçemize bir meslek yüksek okulu açılması konusunda anlaşma imzaladık. Planlama çalışmalarını başlattık" diye konuştu.

Bugünden itibaren yola çıktıklarını aktaran Kaymakam Karaman, "Meslek Yüksek Okulu'nun binasını biz yapacağız. Vakfın şu anda nakit olarak 264 bin 880 lirası var. Kısa sürede okulun temelini atmak istiyoruz. Bunu hep birlikte, tüm Demrelilerle gerçekleştireceğiz. İmece yapacağız. Bu heyecana tüm Demre'yi, Türkiye'nin her yerinde yaşayan Demrelileri ortak edeceğiz. Birkaç yıl içinde bu işi bitireceğiz" dedi.

Vakıf üyeleri, topluma mesaj vermek için 15 gün içinde vakıf hesabına 1000'er lira bağış yapma kararı aldı. (FOTOĞRAFLI)