MİLLİ Eğitim Bakanlığı Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısını protesto eden Türk Eğitim-Sen üyeleri davul zurna eşliğinde eylem yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısının komisyonda kabul edilmesini protesto den yaklaşık 30 kişilik grup eski Valilik önünde bir araya geldi. Davul- zurna eşliğinde oynayan grup 'Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma', 'Vur Vur inlesin, hükümet dinlesin', 'Hak hak dediniz, hakkımızı yediniz' sloganları attı. Türk Eğitim- Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, iktidarın paralel yapıyı ortadan kaldırmak amacıyla 'Pire uğruna yorgan yaktığını' ileri sürdü. 'Tasfiye' amaçlı yasa ve iktidarın dayatmalarına itiraz ettiklerini belirten Müfit Bayraktar, şöyle dedi:
"TBMM'ye sunulan kanun taslağına karşı Türk Eğitim Sen olarak ülke çapında 1 günlük grev kararı aldık. Hükümetin eğitim sistemini kendi siyasi hedefleri ve ideolojik çizgisine paralel bir şekilde biçimlendirmesine tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Siyasi iktidarın her türden dayatmacı ve bizleri yok sayan uygulamalarına karşı sesimizi yükseltiyoruz. İş bırakma eylemine duyarsız kalmayan ve hakkını arayan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum." 

NK(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)