Adem GÜNGÖR/ ARTVİN, () - ARTVİN Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, pedagojik formasyon alma hakları olmasına rağmen üniversitede kendilerine bu olanağın sağlanamadığını ileri sürerek eylem yaptı.
AÇÜ Seyitler Kampusu’ndaki Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, Fen Edebiyat Fakültelerine pedagojik formasyon eğitimi alma hakkı tanınmasına rağmen, AÇÜ'de kendilerine bu eğitimin verilmediğini ileri sürerek, pankartlar, sloganlar ve ıslıklar eşliğinde tepkilerini dile getirdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinde Barış Olgun, "Bütün üniversitelere verilen hak bize de tanınana kadar mücadelemiz devam edecektir. Okul yönetiminin bu sorumsuzluğuna sessiz kalamayız. Rektörlükten halen net bir açıklama yok. Herkes bu konuda farklı yorumlar yapıyor. Yeri geldiğinde AÇÜ’nün çok iyi bir okul olduğunu söylüyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Yetersiz diye bildiğimiz üniversitelere verilen hak bize verilmiyor" dedi.
Ellerinde 'Formasyon hasretinden prangalar eskittim', 'Formasyon hakkımız engellenemez', 'Ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz' yazılı pankartlar bulunan öğrenciler, başvuru süresinin bitimi olan Çarşamba gününe kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

AG(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)