AFYONKARAHİSAR Belediyesi ve Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Birliği tarafından atıksu ve biyolojik arıtma tesisi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilere eğitim verildi.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Birliği, 'atıksu ve biyolojik arıtma tesisi' konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 'Atık Deyip de Geçersen Kuruyacak, Sahip Çıkarsan Yeşerecek Bu Topraklar' adı altında proje hazırladı. Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) desteğiyle hazırlanan projeyle, Afyonkarahisar'da 60 okuldaki 3 bin öğrenci ile 300 sanayi ve işletme yöneticisine atıksu ve biyolojik arıtma tesisi hakkında bilgi verildi.

TESİSLERDE EĞİTİM VERİLDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen 60 okuldan '50'şer kişilik Çevre Kulübü Öğrencileri' okullarından otobüslerle alınarak Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'ne götürüldü. Tesisteki toplantı salonunda eğitime başlamadan önce anket uygulaması yapıldı. Eğitimde, atıksu kirliliğinin azaltılması ve su kaynaklarının korunması için kaynağında tedbir alınmasının önemi anlatıldı. Ayrıca su döngüsü ve su tasarrufu konularını içeren proje için eğitim dökümanları ve iki adet animasyon filmi hazırlandı.

ANKET YAPILDI

Eğitimin ardından tekrar anket uygulaması yapılarak verilen eğitimin ölçme ve değerlendirmesinde bulunuldu. Ankete katılan 2 bin 560 öğrencinin atıksu konusunda farkındalık seviyesinin ortalama yüzde 63 arttığı tespit edildi. Eğitim sonrasında katılımcılar, tesisi yüksek bir noktadan izlenmesi için seyir platformuna çıkarıldı. Eğitime katılan ve anket dolduran öğrenciler arasında yapılan kura çekimiyle 10 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi. (FOTOĞRAFLI)