BURSA'da eğitim öğretim yılının açılmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bazı ders kitaplarının hala öğrencilere dağıtılmadığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan okul kitaplarının eksik gönderilmesi Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından doğrulanırken, konuyu TBMM'ye taşıyan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya aralarında Fen Bilgisi, Matematik ve Kur'an-ı Kerim'in olduğu 100 bin ders kitabının hangi gerekçelerle dağıtılmadığını sordu.
Bursa’da 450 bin öğrenci Eylül ayında ders başı yapmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hala bazı okullara ders kitaplarının gönderilmemesi tepkilere neden oldu. 100 bine yakın kitabın eksik gönderildiği iddiaları veliler ve öğrenciler tarafından onaylanırken, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise ders kitaplarının dağıtılmasındaki gecikmeyi doğruladı. İlkokuldan liseye kadar bir çok dersin kitaplarını alamayan öğrenciler piyasadaki benzerlerini alarak eğitime devam etmek zorunda kaldı. Dağıtılmayan kitaplar arasında Kur'an-ı Kerim, 9'ncu sınıf Biyoloji, Kimya, Matematik, Coğrafya, 5'nci sınıf Matematik, Fen Bilgisi, 2'nci sınıf Türkçe, Hayat Bilgisi, İngilizce kitapları bulunuyor.
MHP’Lİ BÜYÜKATAMAN SORDU
Bursa'da öğrenciler, ders kitabı sorunu yaşarken, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise öğrenci ve velilerin bu iddialarını soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanmak üzere 5 maddelik yazılı soru önergesini veren Büyükataman, hangi illerde kaç kitabın dağıtıldığını ve ne kadarının eksik kaldığını sordu. Büyükataman önergesinde şu soruların yanıtını istedi:
"Kaç öğrenciye kitap verilmemiştir? Hangi branşların kitapları eksik kalmıştır? Bursa'da 100 bin kitabın eksik olduğu, dağıtılmadığı iddiaları doğru mudur? İl milli eğitim müdürünün bir gazeteciye kitapların dağıtıldığını söylediği, ancak şube müdürlerinin eksik kitap olduğunu söyledikleri iddiaları doğru mudur? Bu çelişkinin nedenleri nedir? İllerde dağıtılan kitapların muhtevaları farklı mıdır? Yoksa tüm Türkiye'de dağıtılan kitapların muhtevaları aynı mıdır?"