OTOMATİV sektöründe Ford Otosan, Hyundai ve Honda başta olmak üzere otomotiv fabrikaları ile birçok yan sanayi kuruluşunu barındıran Kocaeli'nde, Türkiye'nin ilk uygulamalı meslek yüksekokulu açıldı. Gölcük İlçesi'nde Ford Otosan tarafından yaklaşık 9 milyon TL harcamayla yaptırılan Kocaeli Üniversitesi Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olacak öğrencilerin de işlerinin hazır olduğu belirtildi. 
Gölcük'ün İhsaniye semtinde 6 bin 200 metrekaralik alanda 4 katlı olarak inşa edilen ve şu anda 40 öğrencinin öğrenim gördüğü Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu yaklaşık 9 milyon TL'ye maloldu. Meslek Yüksekokulu'nun açılışına Kocaeli Valisi Ercan Topaca,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Milli Eğitim İl Müdürü Nevzat İspirli ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Makine metal teknolojileri, motorlu araç teknolojileri, pazarlama ve reklam bölümlerinin bulunduğu okulun şu anda 40 olan ve mezun olduklarında işlerinin de hazır olduğu bildirilen öğrenci sayısının önümüzdeki yıl 100’e yükseltileceği belirtildi.
Törenin açış konuşmasını yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, eğitimli genç beyinlerin fabrikalarında çalışacakları günü heyecanla beklediklerini dile getirerek onların iş bulma konusunda sıkıntı çekmeyecekleri mesajı verdi.
Koç Holding CEO’su Turgay Durak konuşmasında Ford Otosan Meslek Yüksek Okulunun hayata geçmesini sağlayan Vehbi Koç Vakfı'nın Türkiye'nin ilk özel vakfı olarak 1969 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "O tarihten bugüne dek ülkemizin kalkınması, gerek eğitim, gerek kültür ve sağlık dallarında destek olma bakış açısıyla çalışıyor. Mesleki eğitime çok önem veriyoruz. 2006 yılında 'Meslek lisesi memleket meselesi' projemizi Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı ile birlikte başlamıştık. O günden bu yana bu proje kapsamında çok değerli çalışmalar yapıldı. Bugün de mesleki eğitim konusunda önemli bir adımı kutlamak için birlikteyiz. Türkiye’deki ilk uygulamalı Meslek Yüksekokulu olan bu okulumuzu faaliyete geçirmekten gurur duyuyoruz. Mesleki eğitimini tam olarak almış gençlerin iş hayatında yarattığı fark ortadadır. Eğitimli iş gücü kaynağımızı bu okuldan mezun olacak olan bireylerle tamamlayacağız’’ dedi.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Komsuoğlu ise konuşmasında, sık sık telafuz edilen ekonomideki 2023 hedefinde bu öğrencilerin önemli rol sahibi olacaklarını söyledi.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da bir konuşma yaptığı törende, daha sonra okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılanlar sınıf ve atölyeleri gezerek öğrencilerle sohbet etti.