BİTLİS Valisi Veysel Yurdakul, kentin kırsal kesimlerinde yaşayan 30 bin çocuğa farkındalık eğitimi vereceklerini söyledi.
Son 1 yılda hazırladıkları projeleri değerlendiren Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, kentten başlayıp ülke geneline yayılacak projelerinin olduğunu, sürekliliğe önem verdiklerini belirtti. Vali Yurdakul, yaptıkları ve hayata geçirmeyi düşündükleri projelerle ilgili şöyle konuştu:
"Bitlis’te bir kaymakam arkadaşımızı EURO Bitlis biriminin başına getirdik. Projelerin hayata geçmesinde yerel kaynaklar da harekete geçirilmelidir. Bu noktada bir vali gibi değil, bir yatırımcı, bir turizmci gibi hareket etmek zorundayız. Bu şehirde 20 yıl gibi bir süre kaybedilmiş. Bu süreyi telafi etmek zorundayız. Ama ne derecece başarılı oluruz, bunu zaman gösterecek" dedi.
Vali Yurdakul projelerin içinde en fazla önemsediklerinin kırsaldaki çocuklara farkındalık eğitimi olduğunun da belirterek, "30 bin çocuğa kırsalda farkındalık eğitimi vereceğiz. Bu çocuklarımızı müzik, tiyatro etkinlikleri ve değerler eğitimi ile topluma kazandırmaya çalışacağız. Şu anda çok projemiz var. Ama sanal proje yapmak istemiyoruz. Projemizi gerçeklere dayandırmak zorundayız. 2013 yılı içerisinde tamamlanan en önemli projemiz, taziye evlerinin okuma salonlarına dönüştürülmesi projesidir. Bitlis’te bulunan 20 taziye evinde projemizi tamamladık. Amacımız, Türkiye genelinde 80 bin taziye evini bu şekilde okuma salonlarına dönüştürmektir. Bunun başlangıcının Bitlis olmasını istedik” diye konuştu.