BİLFEN Okulları, Anadolu’da Ankara’dan sonra Kayseri’de de anaokulu, ilkokulu, ortaokulu, Anadolu ve Fen Lisesi açıyor.
Hilton Kayseri Otel’de okul koordinatörleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bilfen Kayseri Okulları Kurucu Temsilcisi Naci Bedir, Bilfen’i 25 yıllık deneyimi ile Kayseri’ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bedir, "Alanında uzman eğitim kadrosu ve eğitim tecrübesini Kayseri’de de devam ettirmeyi hedefleyen Bilfen, 10 bin metrekare açık alan üzerine kurulu 25 bin metrekare kapalı alana sahip kampüsünden Kayserili öğrencilerini 2014-2015 eğitim-öğretim yılında bekliyor" dedi.
Okulun 90 derslikli ve 2 bin 500 öğrenci kapasiteli olduğunu ifade eden Bedir, "Eğitim camiasının ihtiyaçlarına göre çalışmalarımızı 2 yıllık süreçte tamamladık ve Türkiye’nin en güzel okulunu yaptık. Bunun yanında Gesi-İldem bölgesinde yapılan ver bundan sonraki süreçte de yapılabilecek eğitim yatırımlarının en büyüğü niteliğimde. Kayseri’ye bundan öncede bazı markalar geldi ama biz en büyük markalardan birini kentte getirdik. Dışarıdan sermayeyi kentte kazandırdık. Yani kazanılanı dışarıya götürmedik dışarıdan sermaye akımı oldu" diye konuştu. Farklı hizmet sunulmaması halinde yatırımın değerli olmayacağını ifade eden Bedir, BİLFEN’in Kayseri’ye ayrı bir önem verdiğini ve 20 yıl kiralama taahhüdünde bulunduğu ilk il olduğunu da kaydetti.
Bilfen’in Kayseri’ye anaokulu, ilkokulu, ortaokulu, Anadolu ve Fen Lisesi açtığını belirten Bedir, "Eğitime entegre ettiği teknoloji kullanımıyla uzakları yakın kılan, eğitimi sınıf duvarları dışına taşıyan BİLFEN Eğitim Kurumları, aynı zamanda İstanbul ile Kayseri arasında teknoloji köprüsü kurmaya hazırlanıyor. Bunun yanında eğitim kadrosunun yüzde 70’i İstanbul’dan geliyor ve Kayseri’ye yerleşecek. Sınavlara girecek öğrenciler mutlaka 2 yıl süreyle BİLFEN bünyesinde eğitim görmüş olacak. Yani ilk sınava girecek öğrenciler bizim kendi öğrencilerimiz olacak" diye konuştu.
BİLFEN İlköğretim Kurumları Koordinatörü Filiz Peynircioğlu da eğitime gönül verdiklerini ifade ederek, "Velilere sesleniyoruz, merak etmesinler, Kayseri’de çocukları bizlere emanet” Diğer yandan Bilfen Kayseri Kampüsü’nde, Kayseri BİLFEN Anaokulu Müdürü Nilgün Ulaş, İlköğretim Kurumları Müdürü Derya Yerlikaya, Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Nihat Akbaş’ın görev yapacağı açıklandı.

CZ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)