ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), doçentlik ve profesörlük kadrosuna atanan öğretim üyelerine akademik giysilerinin giydirildiği törende, bağışlarıyla üniversiteye tesisler kazandıran hayırsever işadamlarına hizmet ödülü verildi.
2013 yılı bilim-hizmet ödülleri ve akademik giysi töreni, üniversitenin merkez kampüsündeki spor salonunda gerçekleştirildi. Törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bartın Valisi Ali Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve hayırsever işadamları katıldı. BEÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası'nın konseriyle başlayan törende konuşan Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında lisans ve lisansüstü eğitim alanlarında 6 bin 500 yeni öğrencinin aralarına katıldığını söyledi. Prof. Dr. Özer, şöyle konuştu:
"Üniversitemize İlahiyat, Eczacılık ve Denizcilik olmak üzere 3 yeni fakülteyi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu, Ereğli Meslek Yüksek Okulu'nu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz artık 11 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 21 araştırma uygulama merkezi ve 7 meslek yüksek okuluyla eğitim öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretim faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getiren ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin güçlü bir yüksek öğretim kurumu haline gelmiştir."
Konuşmaların ardından profesörlük kadrosuna atanan 13 öğretim üyesi ile doçentlik kadrosuna atanan 21 öğretim üyesine akademik giysileri giydirildi. Daha sonra sosyal, fen, mühendislik ve sağlık alanlarında en çok bilimsel yayın yapan öğretim üyelerine plaket ve hediyeler verildi. Son bölümde ise bağışlarıyla üniversiteye tesisler kazandıran hayırsever 13 işadamına, 'BEÜ Hizmet Ödülü' verildi. Tek tek özgeçmişlerini içeren video gösterimi eşliğinde ödüllerini alan işadamları, eğitim ve öğretime katkı yapmaya ve genç nesillerin yetişmesine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.