ÇORUM'da Belediye tarafından geçen yıl açılan dershaneye 300 öğrenci ücretsiz olarak devam ediyor. Belediye Başkanı AK Parti'li Muzaffer Külcü'nün girişimleriyle Necip Fazıl Kısakürek (NFK) Gençlik Merkezi bünyesinde açılan dershaneden maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları yararlanıyor.
Ailelerin maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gitme imkanı bulunmayan 300 öğrenci, 2013-2014 eğitim yılında NFK Gençlik Merkezi'nde ücretsiz eğitim alıyor. Öğrencilerin merkezde eğitim görmeleri için sosyal yardımlaşma ve okul müdürlerinin tespitlerinden yararlanan Gençlik Merkezi, şehit ve gazi yakınlarının çocuklarına da öncelik tanıyor.
EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR
NFK Gençlik Merkezi Koordinatörü Muhittin Karakuş, "Maddi imkanları kısıtlı olan ailelerimizin 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden bir yıl boyunca ücretsiz olarak okula takviye kurs veriyoruz" dedi.
Lise ve üniversite öğrencilerini de merkeze üye yaptıklarını, kendilerine verilen üye kartı ile onlarında sosyal anlamda ücretsiz olarak merkezden yararlanmalarını sağladıklarının altını çizen Karakuş, "Bu kapsamda geride bıraktığımız yaz tatilinde 400 öğrenci 2 ay boyunca ücretsiz olarak bağlama, ingilizce, diksiyon, matematik, mental aritmetik, org- gitar, satranç ve bilgisayar kurslarına katıldı. Sene içerisinde yaptığımız sosyal programlarla anasınıfından üniversiteye kadar tüm öğrencilerimizle, okullarımızla ve velilerimizde aynı duygu ve düşüncenin etrafında sık sık bir araya gelmenin gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık" dedi.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise sosyal içerikli projelerle Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin geleceği olan gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.