SİNOP Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, teknik ve meslek liselerinde kaldırılan beden eğitimi dersine yönelik basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.
Sinop'un İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu 2013-14 yarı yıl tatilinde aldığı karar ile teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Sinop Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı İbrahim Tortop, benzer uygulamanın 2009-2010 eğitim öğretim yılı başında tüm liselerde uygulandığını, öğrenci, veli, öğretmenlerden, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri'nden ve de birçok sivil toplum örgütlerinden gelen tepkiler üzerine bir yıl sonra çekilmek zorunda kalındığını belirtti. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersinin son derece önemli ve dokunulmaması gereken bir alan olduğunu ifade eden Dernek Başkanı İbrahim Tortop, şöyle dedi:
"10 yılı aşkın süredir Türk Milli Eğitim sistemi bir türlü rayına oturmamış, yaz boz tahtasına dönüşmüştür. Okula girdiği sistemle mezun olan bir öğrenci nesli daha yoktur. Ne var ki değişen her sistemle de mağdur olan hep beden eğitimi derslerini alması gereken öğrencilerimiz olmaktadır. Ders çizelgelerinde değişiklik yapılırken üzeri çizilecek ders olarak ilk akla gelen her zaman beden eğitimi dersi olmaktadır. Meslek liselerinde son yapılan değişiklikte de bu durum değişmemiş, beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersi yaparak, yaşayarak işlenen son derece önemlidir ve dokunulmaması gereken en önemli alandır. Ancak meslek liselerinde beden eğitimi derslerin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir."