EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde oturan 18 yaşındaki Şefika Nur Debreli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçedeki mitinginde kendisine mektup yazdığını dile getirince, görevliler tarafından telefon numarasını aldı. Başbakan Erdoğan, mitingten 1 gün sonra Debreli'yi aradı. Debreli, Başbakan Erdoğan’ın Keşan’a 700 öğrenci kapasiteli okul sözü verdiğini söyledi.
Trakya turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen  Pazar günü Edirne’nin Keşan İlçesi’nde toplu açılış törenine katıldı. Mitinge 3 kız arkadaşıyla birlikte gelen Keşan Hersekzade İmam Hatip Lisesi eski öğrencisi 18 yaşındaki Şefika Nur Debreli, Erdoğan’ın konuşmasının ardından satranç takımı dağıttığı sırada kendisine seslenerek, mektup yazdığını ve mutlaka okumasını istediğini söyledi. Başbakan Erdoğan ile kısa süreli konuşan Debreli, Keşan’daki İmam Hatip Lisesi’nin kötü şartlarda olduğunu belirterek yeni bir okul yapılmasını istedi. Görevliler tarafından alınan iletişim bilgilerini cebine koyan Başbakan Erdoğan en kısa sürede genç kızı arayacağını söyleyip ilçeden ayrıldı.
Şefika Nur Debreli, mitingden bir gün sonra Başbakan Erdoğan’ın kendisini aradığını ve ilçeye 700 öğrenci kapasiteli İmam Hatiy Lisesi yaptırma sözü verdiğini söyledi.
SIKINTILAR DEVAM ETTİ, KAYDIMI AÇIK LİSEYE ALDIRDIM
Öncelikle eğitiminde yaşadığı sıkıntılardan söz eden Debreli, şöyle dedi:
"Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne başladım. 10’uncu sınıf 1’inci dönemine kadar orada eğitimime devam ettim. Bu okuldan belirli sebeplerden dolayı ayrılarak kaydımı Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne aldırdım. Okulumuzda derslik eksikliklerini ve diğer sıkıntıları görerek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildirdim. Sıkıntıların devam etmesi üzerine kaydımı aldırarak, açık liseye aldırdım. Açık liseyle birlikte dershaneye devam ediyorum."
HALKA SATRANÇ TAKIMI DAĞITIRKEN YANIMA GELDİ
Şefika Nur Debreli, mitingde, Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektubu ulaştırdığını anlatırken şöyle konuştu:
"Ben de işaret dili ve dudaklarımdan okuyabilecek şekilde, ‘Başbakanım, ben size mektup yazdım, alın onu okuyun’ dedim. Anladı da. ‘Ne yazdın?’ dedi. İmam Hatip Lisesi'yle ilgili mektup yazdığımı söyledim. O da, ‘Bekle birazdan yanına geleceğim’ dedi. Başbakanımız sahneden indi, halka satranç takımı dağıtırken benim yanıma geldi, ‘Ver kızım mektubu’ dedi. Ben de kendisine mektubu özel kalem müdürüne verdiğimi söyledim. İçeriğini sordu. İmam hatip lisesi ile ilgili durumu anlattığımı söyledim. Talimat verdi, korumalar geldi, adımı, soyadımı ve telefon numaramı aldı. ‘Ben, seni yarın arayacağım, hoşça kal’ dedi ve gitti."
BAŞBAKANI RÜYASINDA AĞLARKEN GÖRDÜ
Ertesi gün, dershanede sınavdayken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını anlatan Debreli, şöyle devam etti:
"Kızım Selamün Aleyküm’ dedi. Ben de, Aleyküm Selam başbakanım, çok teşekkür ederim, aradığınız için Allah razı olsun dedim. O an ağlıyordum. Halimi hatırımı sordu. ‘Bundan 7 gece önce yatıyorum, kalkıyorum sizi rüyamda görüyorum’ dedim. ‘Hayırdır inşallah diye sordu. ‘Rüyalarımdan birinde çok yorulmuş, oturmuş ağlıyormuşsunuz, ben geldim, sizin gözyaşınızı sildim, Başbakanım ne olur ağlamayın, ben size dua ediyorum’ dedim. Ben tabii o an telefonda hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Arkadan bazı sesler duydum, ‘Başbakanım lütfen yapmayın’ diye. Başbakanımızda ağlıyor gibiydi ‘Kızım ağlama, ne güzel bir rüya görmüşsün maşallah’ dedi. O rüyanın anlamının güzel olduğunu söyledi."
24 DERSLİKLİ 700 KİŞİLİK İMAM HATİP LİSESİ SÖZÜ
Şefika Nur Debreli, daha sonra Başbakan Erdoğan’a, Keşan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde karşılaştıkları sıkıntıları anlattığını kaydederek, "Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, eğitim , bina sıkıntısını, binanın bulunduğu mevkii sıkıntısını anlattım. 'Bir ilkokulun iki katı bize imam hatip lisesi diye verildi. Bu olumsuzluktan dolayı kendimi açık öğretime aldırmak zorunda kaldım’ dedim. O da, ‘Ben bu duruma çok üzüldüm, hemen bir hayırsevere talimat veriyorum, en kısa süre içerisinde 700 kişilik imam hatibinizi yaptırıyoruz inşallah’ dedi. Ayrıca bana, ‘Şöyle gözünün önüne bir getir. 24 şubelik, 700 kişilik bir imam hatip lisesi, ortaokul bölümü, büyük bir bahçe, kız-erkek yurtlar sence nasıl, Keşan’a fazla mı?’ diye sordu. Dedim ki; ‘Sayın başbakanım yeter ki mevkisi düzgün, okulu güzel, eğitimi kaliteli olsun 700 kişilik okul yetmez bile" diye  konuştu.
İMAM HATİP LİSESİ’NDE 152 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 18 branş öğretmeni ile 9 derslikte 75’i kız, 77’si erkek toplam 152 öğrenciye eğitim verdiği belirtildi.