Türk Silahlı Kuvvetleri'nin virüslerden kurtulması için yapısal çalışmalar hakkında adımlar atılacağını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın iç işleri bakanlığına bağlanması gibi konuları tartıştıklarını söyledi.

"BÜTÜN KURUMLARDAN BİR BİR TEMİZLENECEKLER"
Sadece darbeye kalkışanların değil, bütün kurumları örümcek ağı gibi saran unsurlarını bir bir temizleyeceklerini anlatan Bakan Tüfenkci," Bununla ilgili ilk adımlar bütün bakanlıklar ve kurumlarda atıldı. İleriki günlerde diğer kalan unsurlarını atacağımız adımlarla temizleyeceğiz.Bundan sonra atacağımız adımlar sadece darbecilerden hesap sormak değil, açılan yaraları da kapatmamız gerekiyor. Ekonomide biz bir yara aldık. Kısa zamanda milletimizin desteği ile gayretiyle bu yaraları hızlı bir şekilde saracağız" diye konuştu.

Bu dönem içerisinde finans çevrelerinin olağan üstü fırsatçılığa mail etmediklerinin altını da çizen Bakan Tüfenkci," Bu süreçte de mail edenlere de kendi mekanizmaları içerisinde dikkat etmeleri, bu noktada da biz darbe teşebbüsü fırsatçılığına mahal vermeyeceğiz" şeklinde ifade etti.

"ASKERİ OKULLARIN KAPATILMASINI DA TARTIŞIYORUZ"

Kendilerinin ordunun yara almasını hiçbir zaman istemediklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Bu ordu bizim ordumuz ve bu ordunun virüslerden kurtulması için yapısal çalışmalar hakkında adımları atacağız. Askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın iç işleri bakanlığına bağlanması gibi bunu tartışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun adımlarını atacağız. Önemli olan sistemi darbe üretir vaziyetten çıkarmak. Siz sisteme bir müdahale etmezseniz ileri ki 10 yıl sonra başka, 20 yıl sonra başka bir grup bu sistem içerisinde her zaman darbe teşebbüsüne kalkışabilir" diye konuştu.