EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, Muş’un Malazgirt İlçesi'nde, Alparslan Üniversitesi'ne bağlı kendi adını taşıyan Meslek Yüksek Okulunun (MYO) açılışını Tarım Gıda ve Hayvancılık Baknı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte yaptı. Bakan Çağlayan, böylece 3 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatı yerine getirdiğini söyledi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancıık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 20 kadar iş adamı helikopterle Malazgit İlçesi'ndeki Jandarma Komutanlığı yakınına indi. Buradan Cuma namazını kılmak üzere merkez Alpaslan Camisi'ne giden Bakanlara vatandaşlar ilgi gösterdi. Namaz sonrası Zafer Çağlayan'ın yaptırdığı Danişment Gazi Mahallesindeki Malazgirt Meslek Yüksekokulu Zafer Çağlayan Yerleşkesi'ne geçildi. MYO'nun açılış töreni folklör ekibinin gösterisi ile başladı. Bakanların önüne giden davulcuya Mehdi Eker ile Zafer Çağlayan 200'er, Nabi Avcı ise 50 lira bahşiş verdi.
'KEKE ZAFER', 'KEKE MEHDİ', 'KEKE NABİ'
AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muzaffer Çakar, Vali Vedat Büyükersoy, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Malazgirt Belediye Başkanı BDP’li Mehmet Nuri Balcı, iş adamları, sanayiciler ve vatandaşların da hazır bulunduğu törende Bakan Mehdi Eker Kürtçe ve Türkçe konuştu. Bakan Eker, Zafer Çağlayan’a 'Keke Zafer' (kardeş Zafer) diye hitap etti. Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, eğitimde yaptıkları hizmetleri anlattı.
Yapılan konuşmaların ardından kürsüye son olarak çıkan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan şunları söyledi:
"Keke Mehdi, Keke Nabi. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. 55 yılın içinde çok önemli ve şerefli işlere imza atmış biri olarak bugün ayrı bir güzelliği yaşıyorum. Böyle bir sevgi yaşadığım bugün de beni kırmayarak yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Muş’un sevdalısıyım. Bu okulda Türkiye’nin dört bir tarafından gelen gençlerimiz okuyacak. Türkiye ekonomisine destek verecek ve kalifiye birer elaman olacaklar. Muş Türkiye’nin en fakir ili. İnşallah bundan da kurtulacağız. 4 ay gibi kısa sürede tamamlanan 3 katlı 20 derslikli okulda labaratuvar, kütüphane, yemekhane ve kafeterya bulunuyor. Ben çok zor şartlar altında okudum. Bugün milletvekilliğinden aldığım maaşla 150 öğrenciye burs veriyorum. 27 yıl sanayicilik, 13 yıl sanayi odası başkanlığı yapmış ve 6 yıldan fazladır adeta dünya lideri olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinde ülkesine hizmet vermeye kendini adamış bir kardeşinizim. "
'BAŞBAKANIMIZIN TALİMATINI YERİNE GETİRDİM'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' sözlerini hatırlatan Bakan Zafer çağlayan şöyle devam etti:
"Şükürler olsun ki bu tür yatırımlarımız amel defterlerimizi kıyamete kadar açık tutacaktır. Üç yıl önce Alparslan Üniversitesi'nde sayın Başbakanımız 'Muş’un evladı, benim çalışma arkadaşım Zafer Çağlayan’a üniversiteye bir fakülte yapmak yakışır' demişti. Sayın Başbakanımızın talimatı bizim için emirdir. Şükürler olsun ki doğduğum şehirde, Türklerin Anayurdu, kardeşliğin birleştiği birliğin ve beraberliğin buluştuğu bu ilçeye okulu yapmayı bana nasip etti. Ailem demokrat partinini kurucularından. 1954 yılında rahmetli amcam Şefik Çağlayan iki dönem Muş’tan milletvekili oldu. O dönemde Demokrat Parti'ye Malazgirtliler nerede ise oyların yüzde 70’ini verdi. Bunun teşekkürünü yapmaya geldim. Bu okulda okuyan yüzlerce öğrenci Malazgirt ekonomisine canlılık katacak."
Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, 3 bakana plaket ve kilim hediye etti. Daha sonra törene katılanlar kurdeleyi keserek Zafer Çağlayan MYO'yu hizmete açtı. Bakan Zafer Çağlayan ile diğer bakanlar, okulu gezdikten sonra Muş’a döndü.