MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili düzenlemelerin meclis gündemine alınması için gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek, "Dershaneler zaten önde koşmakta olan çocukları koşu bandında patinaj yaparak koşturmayı öngörüyor. Biz şimdi meclisimizin taktiri ile bu alanda oluşmuş olan birikimi okullara dönüştürerek Milli Eğitim sistemimizle entegre etmek istiyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılmak için karayoluyla İstanbul'dan Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve partililer tarafından karşılanan Bakan Avcı, toplantının yapıldığı İsmet İnönü Spor Salonu'na girişte gazetecilere dershane düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı. Yeni düzenlemenin sadece dershanelerle ilgili olmadığını ifade eden Bakan Nabi Avcı, "Bu taslağın içerisinde de Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısında da çok köklü değişikliği öngören bir tasarıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde büyük Millet Meclisinde, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonunda görüşülecek sonrada Büyük Millet Meclisi Genel kurulunda görüşülecek. Yeni düzenlemelerle öğretmen istihdam politikaları daha adil olacak. Gündeme en çok dershaneler konusu geldiği için öyle algılandı. Ama dediğim gibi bu tasarı Milli Eğitim teşkilatında da köklü değişiklikler getirecek. Öğretmenlerimizin istihdam politikaları konusunda düzenlemeler var" dedi.
İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda katıldığı Ak Parti aday tanıtım toplantısında partililere konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin 40 yıldır Türkiye gündemde olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Dershane konusu Türkiye’nin gündeminde 30-40 senedir olan bir konu. Bugün kullanılmakta olan anlamının dışında, bunun bir paralel düzen olduğu meselesini meclisteki konuşmalarımızda kullanmıştık. Evet, sınavın olduğu yarışın olduğu yerde, insanlar daha avantajlı duruma geçmek isterler. Dershane sektörünün en büyük savunucusu da bu sınavlar olduğu sürece bu talepler olacaktır. Bu talepler olduğu sürece de birileri ek taleplerde bulunacaktır. Oysa rakamlara baktığımızda işin gerçek profilinde görüyoruz ki aslında dershaneler, ne yaş gurubu itibari ile ne de gelir gurubu itibari ile ne bölgesel farklılıklar itibari ile sosyal adaleti sağlayıcı bir işlev görmüyor. Tam tersine dershaneler zaten önde koşmakta olan çocukları koşu bandında patinaj yaparak koşturmayı öngörüyor."
Kanun tasarısı ile bu alanda oluşmuş olan birikimi okullara dönüştürerek Milli Eğitim sistemimizle entegre etmek istediklerini kaydeden Bakan Avcı, "Küçük butik ölçekte dershaneleri zor durumda bırakmadan yapılan değişikliklerle beraber Milli Eğitim sistemine aşağı yukarı 50 bin yeni derslik kazandırmış olacağız. Bunun dışında gerçekten takviyeye ihtiyaç duyan çocuklarımız içinde okullarımızda ve halk eğitim merkezlerinde ayrıca destek sağlayacağız" dedi.
BAKANDAN PİYANİST TAKLİDİ
Bakan Nabi Avcı kürsüde konuşma yaptığı sırada salona gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’u görünce elleri ile piyano çalar gibi yaparak, "Gazinolarda piyanistler vardır ya, 'o Ahmet beylerde gelmiş falan' diyen sunucular vardır ya, bende şimdi Mustafa beyi görünce efendim hoş geldiniz hoş geldiniz diyorum" dedi. Bakanın bu hareketi salondakiler tarafından alkışlandı.
Bakan Nabi Avcı, İsmet İnönü Kapalı Spor salonundaki aday tanıtım toplantısının ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından aynı binadaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gezen Avcı Tekirdağ’dan ayrılarak karayoluyla İstanbul’a hareket etti.