YOZGAT'ta, AB Bakanlığı tarafından desteklenen aktif vatandaşlık, seçimler ve demokrasi kapsamında 'Gençlerin önemi' adlı eğitim kursu, Bozok Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Türkiye, İspanya, Romanya, Yunanistan, Hollanda, Portekiz ve Bulgaristan'dan gelen gençlerin katılımıyla tamamlandı.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim programı bir hafta devam etti. Uluslararası gençlik eğitmeni Dr. Derya Büyüktanır tarafından katılımcı gençlere, Avrupa vatandaşlığı, aktif katılım, Avrupa Parlamentosu seçimi ve demokrasi açığı konularında bilgiler verildi. Eğitim çalışmalarının sonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, AB projesi kapsamında Avrupalı gençleri Yozgat ve Bozok Üniversitesi'nde ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.
Yozgat'ta ağırlanan gençlerin Bozok Üniversitesi ve kent hakkında olumlu izlenimlerle döneceklerini arzu ettiklerini belirten Prof.Dr. Güçlü, "Bozok Üniversitesi bünyesinde Erasmus programı, Mevlana programı ve uluslararası öğrenciler ofisi aracılığı ile dışarıdan gelen öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendi öğrencilerimizi de yurt dışına göndererek kültürler arasında ilişki ve işbirliği yapılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Katıldığınız Avrupa Birliği projesi programı başarılı geçmiş ve size faydalı olmuştur" dedi.
Konuşmaların ardından programa katılan 14 gence sertifikaları dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI