Ali Atıf Bir'in rektörlüğüne tepki gösterip istifa eden 3 akademisyene İstanbul Şehir Üniversitesi tazminat davası açtı. Prof. Dr. Burhanettin Duran, "Ben ve iki arkadaşımıza dava açılması bir nevi rövanş oldu" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANI ATIF BİR'E KARŞI İSTİFA ETMİŞLERDİ

Türkiye'nin en zengin işadamlarından Murat Ülker'in mütevelli heyet başkanı olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, 28 Şubat döneminde başörtüsü aleyhtarı olarak tanınan Ali Atıf Bir'in rektör olarak atanmasına tepki gösterip istifa eden 3 akademisyene dava açtı. Ali Atıf Bir'in rektörlüğüne tepki olarak üniversiteden istifa eden Prof. Dr. Burhanettin Duran "Biz haklı tepkimizle bir kamuoyu baskısı yarattık. 

Bir'in yerine rektör olarak Prof. Dr. Cengiz Kallek atandı. Böylece üniversite büyük bir hatadan döndü. Ancak benimle birlikte 2 arkadaşımıza daha dava açılması bir nevi rövanş oldu" dedi. Murat Ülker, geçtiğimiz ekim ayında Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen Ali Atıf Bir'i rektör atamıştı. Bu duruma tepki gösteren üniversitenin 3 kurucu üyesi Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Medaim Yanık ve Doç. Dr. Fahrettin Altun 26 Ekim 2015'te yönetime istifalarını verdi. 

3 AKADEMİSYENE MADDİ MANEVİ DAVA AÇILDI

1 Kasım seçimlerinden 4 gün sonra Murat Ülker, Bir'i bu görevden alarak yerine Prof. Dr. Cengiz Kallek'i rektör atadı. Ancak konu önceki gün itibariyle yeni boyut kazandı. İstifa eden 3 akademisyene sözleşmeyi tek taraflı feshettikleri gerekçesiyle maddi manevi tazminat davası açıldı. 

Sabah'a konuşan Prof. Dr. Duran istifaları sonucu derslerde herhangi bir aksama olmadığını hatırlatarak "Her birimizin derslerini başka hocalar verdi. Ama sanki derslerde bir aksama olmuş gibi dava açıldı. Üniversite böyle bir yolu tercih etmeyebilirdi. 

Belli ki bizim tavrımızdan rahatsız oldular" dedi. Doç. Dr. Fahrettin Altun ise "Biz üniversitenin kurucu değerlerini korumak adına bu adımı attık. Yönetim bu sayede büyük bir yanlıştan döndü. Bu fedakârlık yetmiyor, başka bir fedakârlık daha yapmamız gerekirse onu da yaparız" diye konuştu.