KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz 80'inci Yıl Ortaokulu'nda, öğrenci velisi anneler, ‘Sevgili ailem benimle kitap okur musun?’ projesi kapsamında çocuklarıyla birlikte sınıflarda kitap okuyor.
80'inci Yıl Ortaokulu'nun 3-A sınıfı öğretmeni Nilay Kesimci tarafından ‘Sevgili ailem benimle kitap okur musun?’ kampanyası başlatıldı. Her cuma günü son derste okula gelen öğrenci velisi anneler, öğretmen Nilay Kesimci’nin evinden getirip kendilerine dağıttığı kitapları, öğrenciler de hikaye kitaplarını okuyor.
Okul Müdürü Sebahattin Gezici, sınıfta ailelere seslenerek, projenin çocukların kitap okuma alışkanlığını arttıracağını söyledi. Gezici, "Öğretmenimiz Nilay Kesimci, güzel bir etkinlik düzenledi. Bu güzel etkinlikten dolayı kendisini kutluyor, teşekkür ediyorum. Kitap okuma kampanyasına sizlerin de katılmanızdan büyük gurur duydum. Okumanın yaşı hiçbir zaman yoktur. Bu okuma kampanyasına katılımınız hem çocuklarınıza hem de diğer veli ve öğrencilere örnek olacaktır. Bu kampanyaya katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
Anneler ise projeden oldukça memnun olduklarını ve kendilerini kitap okurken gören çocukların daha istekli davrandığını ifade etti.