Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde başlatılan 'Anne Üniversitesi' projesi kapsamında eğitim gören 80 anneye düzenlenen törenle diplomaları verildi. Anne Üniversitesinden mezun olan kadınlar kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yıldız ile diploma almayı hak eden anneler ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Tamer Yıldız, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin eğitim-öğretimde ciddi gayretler gösterdiğini belirtti. Prof. Dr. Yıldız, 5 fakülte ve 15 bölümde eğitim verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Üniversite sanayi iş birliğinde iyi olmaya çalışıyoruz, ama bunun yetmediğini sosyal sorumluluğunda gereğini yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle sizleri buraya çağırdık 1 ay boyunca ciddi bir eğitim aldınız. Kolay bir süreç değildi. Ben yakından takip etim. Çok başarılı oldunuz biz çok mutluyuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah başka bir projede birlikte olacağımızı ümit ediyorum."
Konuşmaların ardından 1 Şubat’ta başlayan eğitimlere katılarak başarılı olan Anne Üniversitesi mezunu 80 kadına diplomaları verildi. Diploma alma sevinci yaşayan anneler başlarındaki kepleri havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

MB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)