Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi, Microsoft Türkiye ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma gereği Anadolu Üniversitesi öğrencileri Microsoft üretkenlik çözümlerinden Office 365'ten ücretsiz olarak yararlanacak.
İşbirliğinin tanıtım toplantısı Anadolu Üniversitesi Rektörlük binasındaki Senato Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, rektör yardımcıları, Microsoft Türkiye Eğitim Sektörü Müdürü Anıl Çekiç'in de aralarında bulunduğu Microsoft yetkilileri katıldı. Anıl Çekiç, Anadolu Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük üniversitesi olduğunu belirterek yaptıkları anlaşmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Öğrenci sayısı olarak baktığımız zaman Anadolu Üniversitesi Türkiye'deki yüksek öğretimdeki öğrencilerin yarısından fazlasına hitap ediyor. Biz de gençleri kendimize hedef seçmiştik. Zira gençleri yoğun şekilde yönlendirdiğimiz noktada hem ülkemizin kalkınmasına hem de geleceğimize çok önemli yatırım yapmış olacağımız kanaatini taşımaktayız. Anadolu Üniversitesi'nin eğitim ve akademik faaliyetlerine yapacağımız katkıyı ülkemize ye yapacağımız katkı olarak değerlendiriyoruz."  Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan da üniversitelerinin yer zaman yeniliklere açık olduğunu söyledi. Rektör Prof.Dr. Gündoğan, şöyle konuştu:
"Anadolu Üniversitesi özellikle yeniliklere açık, teknolojiyi çok yakından kullanan, teknolojik gelişmeye ayak uyduran bir üniversite. TÜBİTAK tarafından açıklanan indeks sonuçlarına göre üniversitemiz şu anda girişimcilik ve yenilikçilik kültürünü oluşturma konusunda Türkiye'de birinci sıraya yerleşmiş bir üniversite. Yaptığımız işbirliğiyle Microsoft Türkiye öğrenci ve akademisyenlerimize çok ciddi bir hizmet sunacak." 
ANLAŞMAYLA ÖĞRENCİLERE SAĞLANAN İMKANLAR Anadolu Üniversitesi öğrencileri yapılan işbirliğiyle Microsoft Türkiye'nin sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi (www.acikakademi.com)  internet sitesi aracılığıyla yazılım geliştirme üzerine eğitim alma imkanı bulacaklar. Bu eğitimlerde öğrenciler sanal sınıflarda çevrimiçi interaktif uygulama geliştirme eğitimleri alma fırsatını yakalayacaklar. Eğitimler çerçevesinde öğrenciler Microsoft'un Dreamspark, Visual Studio 2013, SQL Server 2014, Windows Server gibi yazılım ve uygulama geliştirme programlarını ücretsiz olarak temin edebilecekler. Ayrıca proje çerçevesinde Anadolu Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler Microsoft üretkenlik çözümü Office 365 ile tüm Office programlarına ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Eğitimlere katılmak için öğrencilerin yapmaları gereken tek şey, Anadolu Üniversitesi'nin kendilerine sağladığı "anadolu.edu.tr" uzantılı mail adresleriyle www.acikakademi.com  internet sitesine kayıt olmak. Üç farklı seviyede tasarlanan eğitimlerden yazılım dünyasına yeni giriş yapan öğrencilerin yanında daha üst seviyede profesyonelleşmiş ve halihazırda uygulama geliştiren öğrenciler de yararlanabilecek. Oluşturulacak ortak bir jüriyle Windows çevrimiçi mağazasında yayınlananlardan seçilecek ilk 3 uygulamanın yazılımcısı öğrencilere tablet bilgisayar, sonraki 10 uygulamaya Windows Mağazasından hediye çekleri ve uygulama geliştiren herkese tişört hediye olarak verilecek. Bu sosyal sorumluluk projesiyle yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok farklı kademeden işgücünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve katılımcılara kendilerini geliştirebilecekleri bir fırsat penceresi sunmak hedefleniyor.   FOTOĞRAFLI