AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaptırılacak 32 derslikli İmam Hatip Ortaokulu için 500 bin lira bağışta bulundu. 500 bin lirası da Ereğli Din Öğretimini Destekleme Yaşatma ve Koruma Derneği'nce karşılanacak okul 5 milyon liraya mal olacak.
2 dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan hayırsever işadamı Fazlı Erdoğan'ın adına yaptırılacak okulun protokolü, Vali Ali Kaban, Fazlı Erdoğan ve Dernek Başkanı Ali Aksoy arasında imzalandı. Valilikteki imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, 24 derslikli olarak planlanan İmam Hatip Ortaokulu'nun, Fazlı Erdoğan ve derneğin destek vermesiyle 32 dersliğe çıkarıldığını söyledi.
Ereğli'de daha önce bir sağlık ocağı ve bir anaokulu yaptıran Fazlı Erdoğan, asıl hedefinin, Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölümleri'ne katkı vermek olduğunu söyledi. Erdoğan, "İnşallah bu İmam Hatip Ortaokulu, İlahiyat Fakültesi'nin bir basamağı, merdiveni olacak. İsim benim olsa bile milletim adına buradayım. Bu hayırlarımızın devam etmesi çok doğal bir şey. İnşallah İlahiyat Fakültesi'nin bölümleri Ereğli'de açılırsa, annemin ismini düşünerek öyle bir çalışmam da olacak" diye konuştu.
Bu yıl ihalesi yapılacak ve toplam 5 milyon liraya mal olacak okulun 13 bin 800 metrekarelik alana yapılacağı belirtildi.