Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, ailesinin 2 ay önce eğitimini bıraktırarak tarlada çalıştırdığı 14 yaşındaki Evindar Çakar, durumu öğrenen Milli Eğitim Müdürü'nün girişimiyle yeniden okula gidecek.
Siverek'in Yaygılı Köyü'nde çiftçilik yapan ailesiyle yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi Evindar Çakar, 2 ay önce Uzunziyaret Köyü Ortaokulu'nu bıraktı. Tarlada çalışması için eğitimini yarıda bıraktığı ortaya çıkan kız öğrencinin öğretmenleri, görüştükleri Çakar ailesini ikna edemedi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İKNA ETTİ
Konuyu öğrenen Siverek Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş beraberinde öğretmenler ile bugün köye giderek Evindar Çakar ve ailesiyle görüştü. Kız öğrenci kendisini ziyaret eden öğretmenleri ve Milli Eğitim Müdürü Yeşiltaş'a, eğitimini sürdürmek istediğini söyleyerek yardım istedi. Bunun üzerine Mehmet Yeşiltaş, dinlediği kız öğrencinin anne ve babası ile yakınlarına eğitimin önemini anlattı. Yeşiltaş'ın konuşmasının ardından ikna edilen aile, Evindar'ı yeniden okula göndereceklerine dair söz verdi. Ailesinin kararıyla mutlu ola Evindar, yeniden okula gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Siverek Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş, kız çocuklarının eğitimi konusunda hassas davrandıklarını ifade ederek, "İlçemizde özellikle kız çocuklarımızın okula devamları konusunda ciddi hassasiyet göstermekteyiz. Bu çocuğumuzun durumunu öğrenince evlerini ziyaret ettik ve ailesini eğitimini sürdürmesi konusunda ikna ettik. Benzer durumdaki tüm çocuklarımızın okula devamları ile ilgili olarak yer ve zaman gözetmeksizin her durumda yanlarında olacağız" dedi.

MS(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)