Servet ARSLAN/AĞRI, () - AĞRI İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde 2 bin 100 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.
Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine çevredeki üniversitelerin rektörleri ile akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, "Amacımız, bu ülkenin her bir yerinden gelen siz değerli öğrenci kardeşlerimizi Ağrı gibi sıcak bir şehirde; etnik yapısı, dili, dini, ırkı, yaşam tarzı ve mezhebi ne olursa olsun bir çatı altında kardeşçe barış içerisinde barındırmaktır. Sizleri dünya teknolojisi ile tanıştırmak, en iyi şekilde eğitim vermek, bu ülke sathında değişik yerlerde ülkenin hizmetinde etkin ve faal bir şekilde çalışma becerisi ve başarısı katkısı sağlayarak yurdun değişik yerlerine gönderebilmek bizi mutlu edecektir" diye konuştu.
Fakülteler arasında Meltem Avcı en yüksek not ortalamasıyla birinci, Hülya Uzun ikinci, Duygu Sert ise üçüncü; yüksekokullarda Büşra Karadeniz birinci, Hacer Yiğit ile Melek Sinmiş ikinci, İlgi Özdemir üçüncü;  meslek yüksekokullarda Betül Erim birinci, Yakup Çakır ikinci, Fatma Kılıç ise üçüncü olarak mezun oldu.
Ödül töreninin ardından öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya atarak üniversitesiyi başarıyla bitirmenin gururunu yaşadı. Aileleri ve arkadaşlarının alkışları arasında mezun olan öğrenciler, daha sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

SA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)