ADIYAMAN'da, Eğitim Sen üyeleri TBMM'ye sunulan Milli Eğitim Temel Kanunu'nda çeşitli değişiklikler yapılmasına dair tasarıyı 1 günlük grev yaparak protesto etti.
Hoca Ömer Mahallesi’nde bulunan sendika binası önünde toplanan 200 kişilik kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekerek hükümet aleyhine slogan attı. Kalabalık daha sonra ellerinde eğitim sisteminde değişikliği eleştiren yazıların bulunduğu dövizler eşliğinde 1 kilometre uzaklıktaki Demokrasi Parkı'na yürüdü.
Parka ulaşan kalabalığa konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç, AK Parti iktidarının yıllardır uğraştığı eğitim sistemini yaz boz tahtasına çevirdiğini ileri sürerek, "Siyasi iktidarın tüm toplumu ve eğitim sistemini kendi siyasal ideolojik çizgisinde yeniden biçimlendirme uygulamalarına karşı dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de aynı kararlılıkla duracağımız bilinmelidir. TBMM’ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için sendika ayrımı yapmadan, bu düzenlemeden doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenecek bütün eğitim ve bilim emekçilerini birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Kalabalık, açıklamanın ardından bir süre halay çektikten sonra parktan ayrıldı.

MA(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)