ADIYAMAN Üniversitesi'nin değişik bölümlerinde eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 5 bin öğrenci diplomalarını alıp, kep fırlattı.
Adıyaman Üniversitesi Gençlik Meydanı'nda gerçekleşen mezuniyet törenine Adıyaman Vali Vekili Levent Öztin, AK Partili Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, bürokratlar, STK temsilcileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.
Öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başlayan törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilerin toplumsal değer ve kültüre uygun olarak eğitildiğini ifade ederek, "Üniversitemizde çok iyi şartlarda ve güçlü bir akademik kadro tarafından eğitildiniz. Böylece kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz. Bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar aynı zamanda size önemli sorumluluklar yüklemektedir. Kendinizi yenilemek ve yeni bilgiler öğrenerek hedefiniz doğrultusunda çaba göstermek bunlardan biridir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından bölümlerini birinci olarak bitiren öğrenciler yaş kütüğüne plaket çaktı. Mezun olma sevinci yaşayan 5 bin öğrenci daha sonra hep birlikte kep fırlattı. 

(FOTOĞRAFLI)