ADANA'da Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan 'Fatih Projesi' kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.
TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtım törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş,  Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet katıldı. Okul bahçesinde öğrencileri selamlayan Vali Coş, daha sonra toplantı salonunda davetliler ile birlikte akıllı tahtadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki ATO Congresium'da düzenlenen tablet dağıtım törenini canlı izledi.
İNTERNETTE KESİNTİ
Vali Coş'un Başbakan Erdoğan'ın tablet dağıtım törenini izlediği sırada görüntü sık sık donarak, izlenmez hale geldi. Coş, ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Selamet'ten internet bağlantısıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Türk Telekom Bölge Müdürlüğü yetkililerini arayan Vali Coş, okulun internet sıkıntısının giderilmesini istedi. Okula gelen Türk Telekom görevlileri, soruna çözüm aradı. Bu sırada internetin sürekli kesilmesinden dolayı, bağlantı 3G cihazla sağlandı.
65 OKULA DAHA DAĞITILACAK
Adana'da Fatih Projesi kapsamında donanım ve ağ altyapıları tamamlanan 42 okulda öğretmenler ile 9'uncu sınıf öğrencilerine 2 bin 394 tablet dağıtıldığı belirtilirken, kalan 65 okula da dağıtımların periyodik olarak devam edeceği öğrenildi.