BOLU'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde rektörlük seçiminde 7 aday yarıştı. Hamile, hasta ve engelli öğretim üyelerinin oy kullanmalarında öncelik tanınacağının açıklanmasıyla onlarca kişi sandığın önüne gelince, tepkiler doğdu. Sandık kurulu da uygulamadan vazgeçti.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin kongre merkezinde yapılan rektörlük seçiminde mevcut Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun ile Prof.Dr. Cabir Terzioğlu, Prof.Dr. Okan Külköylüoğlu, Prof.Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa, Prof.Dr. Elif Yücetürk, Prof.Dr. Mehmet Kutalmış ve Prof.Dr. Nimet Kabakuş aday oldular. Sandık kurulu üyeleri hamile, hasta ve engellilere oy kullanmada öncelik tanınacağını açıklamasının ardından onlarca akademisyen sahneye geldi.
Uzun kuyrukların oluşması üzerine salonda bulunanlar tepki gösterdi. Ayağa kalkan bir öğretim üyesi, "Sahnede bulunan herkesin önceliği mi var acaba? Sadece onlar oy kullanacaksa biz gidelim" dedi. Öğretim üyelerinin de alkışlarla protesto etmesi üzerine sandık kurulu, sandıkların bulunduğu sahneye gelenleri geri göndererek, öncelikli oy kullanma işlemini sonlandırdığını duyurdu. 614 akademisyenin oy kullanacağı seçimlerde alfabetik sıraya göre baştan ve sondan iki kişi oy kullanmak için çağırıldı.
Seçimin ardından en çok oy alan 6 adayın adı Yükseköğretim Kurulu'na gönderilecek. Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği 3 rektör adayının ismi ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşlerine sunulacak. Cumhurbaşkanı Gül, 3 adaydan birini rektör olarak atayacak.
Rektör Hayri Coşkun seçimle rektör adaylarını belirlendiğini belirterek, "Seçimin üniversitemize, üniversitemizin gelişimine, Bolumuza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.